Ponuda

Aceto balsamico

kn  -  50,00/1kom  •  49,00/100kom  •  48,00/1000kom

EUR  -  6,25 /1kom  •  6,13 /100kom  •  6 /1000kom

Država

Hrvatska

Dostupna količina

300 kom

Dostava kurirskom službom

Da

Aceto balsamico je aromatičan ocat koji se tradicionalno proizvodi u Modeni (Italia) i kod nas u Hrvatskoj, već pet generacija u Šušnjarima (Križ) iz koncentriranog soka ili mošta bijelog grožđa, najčešće plemenite sorte. Proizvod je tamne boje i bogatog okusa, dobiven dugim stajanjem, u drvenim bačvama, neki čak i po 12 i više godina.

Ljekovito djelovanje

Od Antike u različitim kulturama se acetu balsamicu pripisuju mnoga ljekovita svojstva. Koristio se kao tonik za ublažavanje umora i glavobolja, kao pomoć u probavi ili za reguliranje tjelesne težine. Danas mu pripisuju usporavanje osteoporoze jer sadrži octenu kiselinu koja potiče apsorpciju važnih minerala iz hrane, a osim toga u malim količinama sadrži i minerale koji igrađuju kosti.

Govorimo:

Opis

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Šimunović petu generaciju za redom njeguje jednu vrstu proizvodnje proizvoda za poboljšanje kvalitete u prehrani i održavanja zdravlja.

Ističemo se tradicionalnom proizvodnjom biljnih ljekovitih pripravaka, narodnih pića (vina i likera), slastica i sušenog voća.

Proizvodnjom vina i voćnih rakija u našem kraju i danas imamo značajno mjesto primarno zahvaljujući upornom inzistiranju na kvaliteti. Zahvaljujući visokim standardima kvalitete proizvoda postavljenima još 1966.g., uspijeli smo se održati na tržištu i distancirati od konkurencije. Tradicionalno ustrajemo na visokim standardima kvalitete sirovina i izvornim recepturama zavičaja u kojem je nastao što se danas, kada su kupci sve zahtjevniji, informirani i nutricionistički educirani, iskazalo pravim rješenjem.

Specifični smo u svakom proizvodu. Potrošač zna što hoće, što mu i stvaramo kroz ponudu.

Dopunski asortiman: suhe jabuke, lješnjaci, orasi, med, đemovi voćni, suho povrće - mješavina (Vegetabilis); ocat: vinski, jabučni i kupinov, te ACETO BALSAMICO (više godišta); čajevi biljni i voćni, sokovi.

Prvi počeci ekonomskog karaktera su 1966.god. Proizvodnja vina i više vrsti rakija, i jednog specifičnog ljekovitog starinskog tradicionalnog proizvoda: vino od bobica bazge - Vilinski opijum .

Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice