Ponuda

Domaći Zapešt - Zaseka 170g

kn  -  60,00/1kg  •  40,00/100kg  •  40,00/1000kg

EUR  -  7,5 /1kg  •  5 /100kg  •  5 /1000kg

Država

Hrvatska

Regija

Primorsko-goranska

Dostupna količina

1,000 kg

Dostava kurirskom službom

Da

Tradicionalno jelo težaka istarskog podneblja pripravljeno od usitnjenih komadića domaće istrijanske pancete, pršuta i ostalog dimljenog mesa.

Malo peršina, češnjaka te minimalni dodatak čistih prirodnih začina i bez termičke obrade spremno za konzumaciju.

Služi se u današnje vrijeme i kao dodatak kuhanim jelima (maneštre, kupus, fažol-grah, itd.) ili kao hladni namaz u posljednje vrijeme sve prihvaćeniji i prepoznat kao izvrstan “couvert” u ugostiteljskim objektima koji drže do tradicije i ugleda.

Nekad su govorili da i siromah u nedjelju jede meso misleći na ovu vrstu jela koja je definitivno bila skromnijeg sastava u odnosu na ovaj današnji koji se pretvorio u vrhunsku delikatesu a pripravljamo i prezentiramo ga kao jedan poseban turistički proizvod kojeg će pamtiti posjetitelji našeg kraja.

Jelo koje se redovno nosilo u učkarske šume kad se išlo u sječu drva ili obrađivati istarska poljoprivredna dobra jer je općepoznato da je DOMAĆI ZAPEŠT – ZASEKA kaloričan i daje snagu za rad i zdravo trošenje.

Uz prirodne elemente Istre i Primorja kao što su lovor, ružmarin ili masline sa otoka kao i maslinovo ulje te zrak učkarske šume i mora sjevernog jadrana dobili smo proizvod kojim se doista ponosimo i volimo ga isticati kao poseban, domaći, drukčiji i svakim danom više prepoznatljiv.

Govorimo:

Opis

Kobasičarstvo se odvajkada smatralo vrhuncem obrade mesa, a recepture su se tajile kao najveće obiteljske tajne.

U otajstvo proizvodnje kobasica, salama i ostalih suhomesnatih proizvoda otisnula se obitelj Buretić nastavljajući tradiciju svojih očeva, djedova...

Domaći zapešt kojem nadaleko nema premca, kuhani pršut te kobasice s tartufima, ružmarinom i maslinama su proizvodi kojima obogaćujemo gastronomsku ponudu Kvarnera, Istre, Hrvatske, a u posljednje vrijeme i Europe te pokrećemo maštu naših ugostitelja.

Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice