Registriraj se
Ponuda

GOJI bobice svježe i sušene

kn  -  70,00/1kg

EUR  -  8,75 /1kg

Država

Hrvatska

Regija

Koprivničko-križevačka

Dostupna količina

200 kg

Dostava kurirskom službom

Da

Prodajemo svježe i sušene GOJI bobice uzgojene na vlastitoj plantaži bez primjene pesticida. Plodovi su svježi bez ikakvih dodataka, i kao takvi svježi dostupni od kraja srpnja pa sve do kraja listopada, dok sušeni i do kraja godine.

Pakiranje od:

SVJEŽE

1kg - 70kn

500g - 45kn

250g - 25kn

125g - 15kn

SUŠENE

1kg - 200kn

500g - 125kn

250g - 75kn

125g - 45kn

Besplatna dostava po dogovoru

Možete naručiti na broj: 091/208-6918

GOJI

Malena goji bobica je jedna od najmoćnijih biljaka u svijetu. Goji ili vučje bobice (Lycium barbarum) je grmolika biljka koja naraste od 1 do 3 metara u visinu. Postoji vrsta L. chinense koja se najviše uzgaja na jugu Kine i nešto je niža, a Lycium barbarum se više uzgaja na sjeveru, ponajviše u pokrajini Ningxia Hui i nešto je viša. Plod je narančasto crvene boje duljine od 1 do 2 cm, duguljastog oblika. U svakoj je bobici od 10 do 60 sjemenki. Bobice zriju od srpnja do listopada. Mogu se jesti svježe i sušene, čiji okus podsjeća na grožđice, ili se mogu nabaviti u obliku čaja i soka.

Zanimljivo je da su u Engleskoj prisutne od kraja 18. stoljeća kada ih je u svoju domovinu donio Archibald Campbell, vojvoda of Argylla kada su dobile još jedan naziv Duke of Argyll’s Tea Tree (čajevac) te su bile prihvaćene i kao ukrasna i jestiva biljka. No, tek početkom 21. stoljeća započela je njihova nagla popularnost kao supernamirnice, odnosno namirnice koja je toliko nutritivno bogata da rezultati medicinskih istraživanja navode njezine potencijalne pozitivne zdravstvene učinke.

Nazivaju ih također „sretne bobice“ ili „crveni dijamanti“.

Početkom 21. stoljeća njihova popularnost raste, kada rezultati medicinskih istraživanja potvrđuju njihov utjecaj za zdravlje.

Goji bobice su danas najpoznatija superhrana u svijetu. One se nalazi na prvom mjestu američke ljestvice ORAC koja mjeri antioksidacijska svojstva hrane.

Što je položaj na ljestvici viši, hrana ima veću sposobnost uništavati slobodne radikale koji, ako su slobodni i ako dolazi do njihovog gomilanja, narušavaju zdravlje, ubrzavaju proces starenja, a time postajemo podložniji nizu degenerativnih promjena.

Goji bobice u 100 grama imaju fantastičnih 25.300 jedinica , skoro duplo više od aronije koja je na drugom mjestu, i u usporedbi sa šljivama koje u 100 grama imaju „samo“ 5.770 jedinica. Zbog toga se smatraju najboljom hranom za revitalizaciju organizma i usporavanje procesa starenja.

Sadrže 68% ugljikohidrata, 12% proteina, 10% vlakana i 10% masti tako da u 100 grama ima 370 (kilo) kalorija.

BOGATSTVO NUTRIJENATA

Goji bobice su bogate antioksidansima, aminokiselinama i esencijalnim masnim kiselinama. Obiluju i zavidnim količinama mnogih drugih spojeva, zbog čega se ubrajaju u superhranu. Imaju izuzetno veliku razinu vitamina C, željeza i mnogih drugih nutrijenata.

Goji bobice sadrže:

- 19 amino kiselina (od kojih je 8 esencijalnih)

- 21 mineral u tragovima, uključujući i antikancerogeni germanij

- više proteina nego cjelovito zrno pšenice (13%)

- više C vitamina od naranče

- kompleks B vitamina neophodnih za pretvaranje hrane u energiju

- vitamin E (rijetko se nalazi u voću, uglavnom u sjemenkama i žitaricama)

- ciperon, koji koristi srcu i krvnom tlaku a ublažava i ženske tegobe

- solavetivon, snažan antigljivični i antibakterijski spoj

- fizalin, aktivan spoj koji štiti od leukemije i hepatitisa B

- betain, koji se koristi da bi jetra proizvodila kolin, spoj koji smiruje nervozu, poboljšava memoriju i štiti od masne jetre.

Betain također smanjuje rizik od infarkta i štiti DNK. Kompletan spektar antioksidanata karotenoida, uključujući i beta karoten (bolji izvor od mrkve) te zeaksantin (štiti oči). Ovo čini goji bobice najbogatijim izvorom beta karotena od svih poznatih namirnica.

Beta-sitosterol se također koristi za snižavanje kolesterola, liječenje spolne nemoći i kod povećane prostate. Esencijalne masne kiseline, koje su potrebne za održavanje proizvodnje hormona, dobro funkcioniranje mozga i živčanog sustava.

DJELOVANJE NA ZDRAVLJE

Zbog bogatog sastava, ove čudesne bobice imaju zaista široki spektar djelovanja.

Goji bobice:

- jačaju imunološki sustav

- usporavaju proces starenja organizma

- sprečavaju nastanak leukemije i raka

- štite od bolesti srca i krvnih žila

- reguliraju rad mokraćnog sustava

- daju snagu i energiju

- djeluju antibakterijski i antiupalno

- poboljšavaju plodnost kod žena

- štite vid i doprinose ljepšem tenu

- poboljšavaju cirkulaciju

- štite od dijabetesa

- poboljšavaju kvalitetu spermija

PRIMJENA

Da bi uživali u zdravstvenim dobrobitima goji bobica, potrebno je 60 do 90g dnevno. Međutim ne postoji gornja granica u konzumiranju goji bobica. Na primjer u kineskoj medicini uobičajeno se primjenjuje doza od 150 g svježih bobica dnevno. Nažalost kod nas u marketima nećete pronaći svježe goji bobice samo sušene, dok dnevno svježe uzgojene goji bobice možete nabaviti kod nas - OPG Fucak, i to u sezoni srpanj - listopad, te sušene do kraja godine.

Govorimo:

Proizvođač

OPG Fucak Marko
OPG

Bana Jelačića 172
Đurđevac 48350
Hrvatska
Koprivničko-križevačka

fucak.ivan@gmail.com

Pogledaj sve oglase ovog proizvođača
Kontaktiraj proizvođača

Burza hrane preporučuje

Trešnje

Trešnje

30,00 kn/kg


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice