Ponuda

Pjenušac Manzoni Elegance Extra brut

kn  -  100,00/1L

EUR  -  12,5 /1L

Država

Hrvatska

Regija

Zagrebačka

Dostupna količina

1,000 L

Dostava kurirskom službom

Da

Poput bisera izgledaju sitni mjehurići dok u nekom svom jazz ritmu sijeku vino zlaćane boje sa zelenkastim odsjajem. Miriše intenzivno po korici limuna i vinogradarskoj breskvi, nakon minutu dvije osjeti se dinja pa potom i svježe pečen kruh. U okusu su mu izražene sortne osobine pa ima punoću i finu prirodnu slast, puno kompleksniju od one koja se dobije naknadnim zaslađivanjem, a zahvaljujući ugodnoj kiselosti osvježava i gasi žeđ, ali svaki gutljaj naprosto zove na još jedan. Dobar je aperitiv, a poput potrebe za hranom razvija i želju za razgovorom i smijehom. Ohlađen na osam stupnjeva u klasičnoj čaši na stalku za bijela vina fino će popratiti hladne nareske kontinentalne hrvatske nježih okusa, mariniranu ribu poput inćuna, sirove škampe ili kozice, panirane filete smuđa, školjke poput Jakobovih kapica...

Sorta:

Profesor Luigi Manzoni 30-ih godina prošlog stoljeća iskrižao je rajnski rizling i bijeli pinot u glasovitoj Poljoprivrednoj školi za vinogradarstvo i vinarstvo u Coneglianu, u talijanskoj regiji Veneto. Dobio je senzacionalnu sortu koja ima reskost i snagu te odlučnost rizlinga, a punoću bijelog pinota. Grožđe dozrijeva relativno rano, a prvih 50-ak godina od njega su radili isključivo suha vina. Potom su ga u hladnijim podnebljima, gdje je lako nakupiti puno kiselina, počeli raditi kao što Nijemci rade rizlinge, s ostatkom neprovrelog prirodnog šećera, ali i puno kiselina tako da okus ostaje izbalansiran. Španjolci ga ostavljaju da dugo zrije na trsu i imaju izvrsne kasne berbe, a talijanski vinari rade i jednostavna pjenušava vina koja je tržište dobro prihvatilo zbog prekrasnih voćnih mirisa. Klasična šampanjska metoda daje i divna sasvim suha pjenušava vina.

Sinonimi: Incrocio Manzoni 6.0.13, Manzoni Bianco

Sva vina Barun prije fermentacije macerirana su sedam do deset dana na tri stupnja kako bi se maksimalno izvukle voćne arome. Pjenušci Barun odležavaju u boci na kvascima najmanje godinu dana.

Govorimo:

Opis

Vina Barun brend je iza kojeg stoji obitelj Barundić, bračni par Mara i Josip. Od njegovog odrastanja u Francuskoj preko obnavljanja obiteljskih vinograda u Dolini Kardinala u Krašiću uz puno truda i ljubavi stvaraju vinariju koja danas nudi cijelu paletu vina od kojih treba izdvojiti pjenušac „Barun“ brut, pjenušac „Barun“ rose i graševinu Barun.

Burza hrane preporučuje

Crna vina

Pjenušac "BARUN" brut

130,00 kn/kom

Bijela vina

Kvalitetna i vrhunska bijela vina

30,00 kn/L


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice