Ponuda

Plavi krumpir uzgojen u Gorskom kotaru

kn  -  12,00/1kg  •  8,00/1000kg

EUR  -  1,5 /1kg  •  1 /1000kg

Država

Hrvatska

Regija

Primorsko-goranska

Dostupna količina

10,000 kg

Dostava kurirskom službom

Da

Plava boja ovog krumpira potječe iz pigmenta antocijana iz skupine flavonoida. Antocijani su biljni pigmenti topivi u vodi koji se na svjetlu reflektiraju od tamnocrvene do plavičaste boje, te daju boju borovnicama, kupinama, višnjama, brusnicama. Odgovorni su i za boju lišća u jesen. Antocijani su snažni antioksidansi koji vežu slobodne radikale, sprječavaju štetno djelovanje UV zračenja te imaju antibakterijska svojstva.

Govorimo:
Certifikati: HACCP

Proizvođač

Obrt Bitoraj
Obrt

Sunger,Stara cesta 26
Mrkopalj 51315
Hrvatska
Primorsko-goranska

obrtbitoraj@gmail.com

Pogledaj sve oglase ovog proizvođača
Kontaktiraj proizvođača

Opis

Obiteljski obrt Bitoraj pokrenuo je proizvodnju kokošijih jaja iz slobodnog uzgoja ili kako to mnogi poznavaoci kvalitetne hrane kolokvijalno nazivaju “Jaja sretnih koka”. Odlučili smo se za uzgoj kokoši koje se slobodno kreću na ispaši i zato što nisu pod stresom kao primjerice kokoši koje se uzgajaju u prenatrpanim kavezima, i zbog toga su ove sretne koke jer uživaju u blagodatima prirode kljucajući prirodnu hranu koja ih okružuje. Zbog toga jaja iz slobodnog uzgoja imaju vrlo kvalitetan nutritivni sastav. Sadrži više omega-3 masnih kiselina od rođaka koji dolaze iz skučenog kaveznog ili ograničenog podnog uzgoja. A omega-3 masnoće sprečavaju nastanak upala, pridonose zdravlju mozga, srca i krvnih žila i jačaju imunitet.

Na njihovim žutanjcima othranjene su mnoge bebe. Njihovi bjelanjci nemaju masnoća i zbog toga su idealan obrok za sve koji paze na liniju. Prosječno sadrže 6.5 grama proteina i bodybuilderi ih obožavaju jer znaju da bez kvalitetnih proteina nema nove mišićne mase. Posuti začinskim biljem, umiješani u omlet s divljim šparogama, razmućeni u fritaju s tikvicama i mladim lukom postaju i najukusniji brzi obrok kojem niti jedan sladokusac ne može odoljeti.

Kokoši nesilice koje žive u kavezima najčešće ugibaju ranije od kokoški koje žive slobodno i koje nisu izložene stresu neprekidnog nošenja jaja. Perad inače može živjeti po 15 godina, ali one na komercijalnim farmama se potroše (posebno nesilice), odnosno ne mogu proizvoditi dovoljno jaja da budu profitabilne, već nakon jedne ili dvije godine. Naše koke mogu godišnje snijeti 250 do 300 jaja. Da bismo našim potrošačima osigurali kvalitetan proizvod izgradili smo hladnjaču gdje jaja čuvamo na temperaturi od 12-15 C. Osim toga imamo izoliranu sortirnicu i pakirnicu tako das mo jedni od rijetkih malih proizvođača koji zadovoljavaju sve sanitarne uvjete. Veleprodajna cijena kokošijih jaja A klase iz slobodnog uzgoja;

Burza hrane preporučuje

Krumpir

Mladi krumpir

10,00 kn/kg

Crveni luk

Crveni luk

9,00 kn/kg

Bijeli luk

Češnjak

50,00 kn/kg

Krumpir

Krumpir Rashel 10kg

2,40 kn/kg

Leća

Leća

35,00 kn/kom


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice