DANI KULINA U JAGODNJAKU

25.05.2017

16. Kulinijada u srcu Baranje

Imate li već planove za vikend? Mi imamo posebnu gastronomsku poslasticu za vas – 16. Kulinijadu u Jagodnjaku.

Vremenska prognoza za vikend predviđa idealno vrijeme, a mi predviđamo idealnu zabavu za sve ljubitelje ove delikatese (i mnogih drugih). Zašto? Jer su Slavonci i Baranjci poznati po dobrom gostoprimstvu i činjenici kako svojim gostima za stolom nude samo najbolje od hrane i pića.

Program Kulinijade počinje već u četvrtak 25. svibnja kad se bira najbolji kulin, a završava u nedjelju. Domaćini su pripremili i degustaciju različitih vrsta kulina koje ćete imati priliku probati. Uz bogatu trpezu, zabava je zagarantirana do ranih jutarnjih sati jer će se za to pobrinuti folklorne skupine, lokalni glazbenici te razne udruge koje će vas dočekivati na svojim štandovima. Organizatori Dana Kulina nisu zaboravili niti najmlađe goste za koje su pripremili različite likovne radionice i edukacije. Više o programu saznajte ovdje!

Ako niste, u kojem slučaju, ljubitelj kulina vaše će nepce zadovoljiti fišijada koja se održava u subotu 27.svibnja u popodnevnim satima. Panonska nizina poznata je po nizu slatkovodnih riba koje se pripremaju na različite načine, sigurni smo da ćete pronaći idealan okus za sebe! Uz fišijadu, sprema se i natjecanje u cigan pečenju za sve ljubitelje pečenog mesa koje se održava zadnji dan Kulenijade.

Kulinijada kao manifestacija raste iz godine u godinu. Prošle godine ocijenjeno je čak 124 kulina,  a zabava je trajala sva četiri dana koliko i traju Dani Kulina. Domaćini granatiraju još više kulina i još više zabave ove godine. Zato, otputujte do Jagodnjaka i uživajte u najboljem što Baranja može ponuditi!

Za više informacija, posjetite web stranicu općine Jagodnjak!


Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Ostalo

Sušena rajčica

100,00 kn/kg

Jakobova kapica

Američke jakobove kapice

100,00 kn/kom

Som

Som fileti

18,00 kn/kg

Maslinovo ulje

MASLINOVO ULJE LECCINO

135,00 kn/kom

Ostalo

Goveđa ili teleća želatina (glazura)

140,00 kn/kg

Meso peradi

Pileće bijelo meso

34,00 kn/kg

Crveni luk

Luk šalota

15,00 kn/kg

Svinjsko meso

Svinjsko pakirano meso 50kg/tjedno

40,00 kn/kg

Juneće meso

Juneće meso

55,00 kn/kg

Ostalo

Kulenova seka

200,00 kn/kg

Ostalo

Ocat Jabučni 1L

10,00 kn/L

Juneće meso

Junetina

35,00 kn/kg

Matična mliječ

Kraljevski nektar - 400 g

150,00 kn/kom

Ostalo

Hren sviježi,korijen

20,00 kn/kg

Drugi sirevi

Sir sa začinima

50,00 kn/kg


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice