DANI KULINA U JAGODNJAKU

25.05.2017

16. Kulinijada u srcu Baranje

Imate li već planove za vikend? Mi imamo posebnu gastronomsku poslasticu za vas – 16. Kulinijadu u Jagodnjaku.

Vremenska prognoza za vikend predviđa idealno vrijeme, a mi predviđamo idealnu zabavu za sve ljubitelje ove delikatese (i mnogih drugih). Zašto? Jer su Slavonci i Baranjci poznati po dobrom gostoprimstvu i činjenici kako svojim gostima za stolom nude samo najbolje od hrane i pića.

Program Kulinijade počinje već u četvrtak 25. svibnja kad se bira najbolji kulin, a završava u nedjelju. Domaćini su pripremili i degustaciju različitih vrsta kulina koje ćete imati priliku probati. Uz bogatu trpezu, zabava je zagarantirana do ranih jutarnjih sati jer će se za to pobrinuti folklorne skupine, lokalni glazbenici te razne udruge koje će vas dočekivati na svojim štandovima. Organizatori Dana Kulina nisu zaboravili niti najmlađe goste za koje su pripremili različite likovne radionice i edukacije. Više o programu saznajte ovdje!

Ako niste, u kojem slučaju, ljubitelj kulina vaše će nepce zadovoljiti fišijada koja se održava u subotu 27.svibnja u popodnevnim satima. Panonska nizina poznata je po nizu slatkovodnih riba koje se pripremaju na različite načine, sigurni smo da ćete pronaći idealan okus za sebe! Uz fišijadu, sprema se i natjecanje u cigan pečenju za sve ljubitelje pečenog mesa koje se održava zadnji dan Kulenijade.

Kulinijada kao manifestacija raste iz godine u godinu. Prošle godine ocijenjeno je čak 124 kulina,  a zabava je trajala sva četiri dana koliko i traju Dani Kulina. Domaćini granatiraju još više kulina i još više zabave ove godine. Zato, otputujte do Jagodnjaka i uživajte u najboljem što Baranja može ponuditi!

Za više informacija, posjetite web stranicu općine Jagodnjak!


Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Ostalo

BRAŠNO OD BATATA/FLOUR&FARINA

80,00 kn/kg

Tikvice

Potražujemo tikvice

5,00 kn/kg

Cvjetni med

Domaći cvjetni med

45,00 kn/kg

Eko proizvodi

SORTA : EKO - JABUKA PRIMA

10,00 kn/kg

Bagremov med

Domaći bagremov med

50,00 kn/kg

Batat

Batat

8,00 kn/kg

Šampinjoni

Potražujemo šampinjone

10,00 kn/kom

Dimljeni mesni proizvodi

EKO-KULEN SEKA (Blaga ili Ljuta)

240,00 kn/kg

Heljda

Heljda

5,00 kn/kg

Drugi sirevi

Skuta na tjednoj bazi

1,85 kn/kg

Meso peradi

Pileći file na tjednoj bazi

2,80 kn/kg

Suhe smokve

Suhe smokve

50,00 kn/kg

Ostalo

prodaja mesa i živih jelena

3800,00 kn/kom

Eko proizvodi

Maticni sok od Aronije

60,00 kn/L

Cvjetni med

Cvjetni med u kantama od 29 kg

23,00 kn/kom


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice