Registriraj se

14. Samoborski proljetni sajam

27.03.2018

Samobor je oduvijek bio obrtnički grad, što je zadržao i kao današnju odliku. Rezultat je to dugih i marljivih godina rada, kakvoće proizvoda i stručnosti radne snage, koja se nekad udruživala u cehove, a danas je moderno povezana kroz interesna udruženja i institucije koje štite njene interese.

Na Trgu kralja Tomislava, u velikom šatoru pod kojim se smjestilo sedamdesetak izlagača, u subotu, 24. ožujka, svečano je otvoren 14. Samoborski proljetni sajam.

Uz gastro ponudu domaćih suhomesnatih proizvoda svih vrsta, kolača, kruha, zimnice, pčelinjih proizvoda i eno sajam bermeta, likera, rakija i vina, na sajmu se predstavljaju i stari zanati, gradske udruge i institucije koje brinu o prirodi i zaštiti okoliša, proizvođači suvenira, nakita i ostalih rukotvorina, prezentacije imaju i ustanove u kulturi, a svoje delicije ponudili su i susjedi iz Mađarske i Srbije, koji su se natjecali na Samoborskoj Salamijadi.

Samoborke, Samoborci i gosti grada koji nisu posjetili Samoborsku salamijadu, kvalitetu salama koje pripreme za natjecanje domaći "šajberi" i njihovi gosti mogli su provjeriti na tradicionalnom Danu otvorenih vrata Udruge Zlatna šajba tijekom Samoborskog proljetnog sajma. Tako je i ove godine u nedjelju ujutro, dan nakon Salamijade, u šatoru na Trgu kralja Tomislava bilo vrlo živo kada su se od 10 do 13 sati degustirale salame iz ovogodišnje ponude. Članovi Zlatne šajbe već su izvježbanim pokretima rezali pripremljene uzorke salama i kruh, a članovi Samoborske vinogradarsko vinarske udruge nudili svoja vina.

 


Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Mrkva

Mrkva

1,00 kn/kg

Bijeli luk

Češnjak

50,00 kn/kg

Bijela vina

Kvalitetna i vrhunska bijela vina

30,00 kn/L

Ostalo

Crni kim - hladno prešano ulje 250 ml

110,00 kn/kom

Ostalo

Bademovo hladno prešano ulje 250 ml

70,00 kn/kom

Džemovi

Džem od smokve i đumbira 230g

15,00 kn/kom

Jezgričavo voće

Orah jezgra

55,00 kn/kg

Meso peradi

Pileći batak zabataka

33,00 kn/kg

Krumpir

Krumpir Rashel 10kg

2,40 kn/kg

Drugi sirevi

Domaća burrata

150,00 kn/kg

Sadnice

Uljana rotkva + Gorušica

406,00 kn/kom

Eko proizvodi

Zimska kobasica s Orlovog Puta

240,00 kn/kg

Leća

Leća

35,00 kn/kom

Slanina

Domaći suhi špek

50,00 kn/kg

Esencijalna ulja

Esencijalno ulje smilja

150,00 kn/kom


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice