14. Samoborski proljetni sajam

27.03.2018

Samobor je oduvijek bio obrtnički grad, što je zadržao i kao današnju odliku. Rezultat je to dugih i marljivih godina rada, kakvoće proizvoda i stručnosti radne snage, koja se nekad udruživala u cehove, a danas je moderno povezana kroz interesna udruženja i institucije koje štite njene interese.

Na Trgu kralja Tomislava, u velikom šatoru pod kojim se smjestilo sedamdesetak izlagača, u subotu, 24. ožujka, svečano je otvoren 14. Samoborski proljetni sajam.

Uz gastro ponudu domaćih suhomesnatih proizvoda svih vrsta, kolača, kruha, zimnice, pčelinjih proizvoda i eno sajam bermeta, likera, rakija i vina, na sajmu se predstavljaju i stari zanati, gradske udruge i institucije koje brinu o prirodi i zaštiti okoliša, proizvođači suvenira, nakita i ostalih rukotvorina, prezentacije imaju i ustanove u kulturi, a svoje delicije ponudili su i susjedi iz Mađarske i Srbije, koji su se natjecali na Samoborskoj Salamijadi.

Samoborke, Samoborci i gosti grada koji nisu posjetili Samoborsku salamijadu, kvalitetu salama koje pripreme za natjecanje domaći "šajberi" i njihovi gosti mogli su provjeriti na tradicionalnom Danu otvorenih vrata Udruge Zlatna šajba tijekom Samoborskog proljetnog sajma. Tako je i ove godine u nedjelju ujutro, dan nakon Salamijade, u šatoru na Trgu kralja Tomislava bilo vrlo živo kada su se od 10 do 13 sati degustirale salame iz ovogodišnje ponude. Članovi Zlatne šajbe već su izvježbanim pokretima rezali pripremljene uzorke salama i kruh, a članovi Samoborske vinogradarsko vinarske udruge nudili svoja vina.

 


Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Ostalo

Pečenica sa slaninom

100,00 kn/kg

Svinjsko meso

Potražujemo svinjsko meso

20,00 kn/kg

Ostalo

prodaja mesa i živih jelena

3800,00 kn/kom

Drugi sirevi

Skuta na tjednoj bazi

1,85 kn/kg

Prirodni (100%) sokovi

Eko matični sok od aronije

60,00 kn/L

Ostalo

EKO - LUCERNA (DJETELINA)

1,00 kn/kg

Heljda

prodaja žitarica

4,00 kn/kg

Dimljeni mesni proizvodi

EKO-KULEN SEKA (Blaga ili Ljuta)

240,00 kn/kg

Eko proizvodi

SORTA : EKO - JABUKA PRIMA

10,00 kn/kg

Eko proizvodi

BIO SMEĐI ŠEĆER OD ŠEĆERNE TRSKE

13,50 kn/kg

Ostalo

Buđola od crne slavonske svinje

100,00 kn/kg

Med od kadulje

Med od kadulje

80,00 kn/kg

Bagremov med

Prodajem domaći vrcani med

45,00 kn/kg

Meso peradi

Pileći file na tjednoj bazi

2,80 kn/kg

Kravlji sir

Punomasni polutvrdi kravlji sirevi

50,00 kn/kg


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice