Registriraj se

14. Samoborski proljetni sajam

27.03.2018

Samobor je oduvijek bio obrtnički grad, što je zadržao i kao današnju odliku. Rezultat je to dugih i marljivih godina rada, kakvoće proizvoda i stručnosti radne snage, koja se nekad udruživala u cehove, a danas je moderno povezana kroz interesna udruženja i institucije koje štite njene interese.

Na Trgu kralja Tomislava, u velikom šatoru pod kojim se smjestilo sedamdesetak izlagača, u subotu, 24. ožujka, svečano je otvoren 14. Samoborski proljetni sajam.

Uz gastro ponudu domaćih suhomesnatih proizvoda svih vrsta, kolača, kruha, zimnice, pčelinjih proizvoda i eno sajam bermeta, likera, rakija i vina, na sajmu se predstavljaju i stari zanati, gradske udruge i institucije koje brinu o prirodi i zaštiti okoliša, proizvođači suvenira, nakita i ostalih rukotvorina, prezentacije imaju i ustanove u kulturi, a svoje delicije ponudili su i susjedi iz Mađarske i Srbije, koji su se natjecali na Samoborskoj Salamijadi.

Samoborke, Samoborci i gosti grada koji nisu posjetili Samoborsku salamijadu, kvalitetu salama koje pripreme za natjecanje domaći "šajberi" i njihovi gosti mogli su provjeriti na tradicionalnom Danu otvorenih vrata Udruge Zlatna šajba tijekom Samoborskog proljetnog sajma. Tako je i ove godine u nedjelju ujutro, dan nakon Salamijade, u šatoru na Trgu kralja Tomislava bilo vrlo živo kada su se od 10 do 13 sati degustirale salame iz ovogodišnje ponude. Članovi Zlatne šajbe već su izvježbanim pokretima rezali pripremljene uzorke salama i kruh, a članovi Samoborske vinogradarsko vinarske udruge nudili svoja vina.

 


Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Ostalo

Batat gomolj.Rod 2018

10,00 kn/kg

Eko proizvodi

Zimska kobasica s Orlovog Puta

240,00 kn/kg

Maslinovo ulje

Domaće dalmatinsko maslinovo ulje

100,00 kn/L

Mrkva

Mrkva

1,00 kn/kg

Teleće meso

SVJEŽA EKO - TELETINA

70,00 kn/kg

Slanina

EKO-SLANINA (dobar kolesterol) OD CRNE SVINJE MANGULICE

180,00 kn/kg

Meso peradi

Potražujemo svježa pileća prsa

20,00 kn/kom

Meso peradi

PERAD iz otvorenog uzgoja

40,00 kn/kg

Ostalo

Slavonski čvarci 250 g

15,00 kn/kom

Njega lica

Krema za oštećenu kožu Maria

525,00 kn/kom

Prirodni (100%) sokovi

Sok prirodni staklenka 1l (jabuka-cikla)

8,00 kn/L

Meso peradi

Eko piletina

25,00 kn/kg

Esencijalna ulja

Esencijalno ulje smilja

150,00 kn/kom

Bagremov med

Bagremov med u kantama od 29kg

30,00 kn/kg

Drugi sirevi

Sir

1,00 kn/kg


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice