14. Samoborski proljetni sajam

27.03.2018

Samobor je oduvijek bio obrtnički grad, što je zadržao i kao današnju odliku. Rezultat je to dugih i marljivih godina rada, kakvoće proizvoda i stručnosti radne snage, koja se nekad udruživala u cehove, a danas je moderno povezana kroz interesna udruženja i institucije koje štite njene interese.

Na Trgu kralja Tomislava, u velikom šatoru pod kojim se smjestilo sedamdesetak izlagača, u subotu, 24. ožujka, svečano je otvoren 14. Samoborski proljetni sajam.

Uz gastro ponudu domaćih suhomesnatih proizvoda svih vrsta, kolača, kruha, zimnice, pčelinjih proizvoda i eno sajam bermeta, likera, rakija i vina, na sajmu se predstavljaju i stari zanati, gradske udruge i institucije koje brinu o prirodi i zaštiti okoliša, proizvođači suvenira, nakita i ostalih rukotvorina, prezentacije imaju i ustanove u kulturi, a svoje delicije ponudili su i susjedi iz Mađarske i Srbije, koji su se natjecali na Samoborskoj Salamijadi.

Samoborke, Samoborci i gosti grada koji nisu posjetili Samoborsku salamijadu, kvalitetu salama koje pripreme za natjecanje domaći "šajberi" i njihovi gosti mogli su provjeriti na tradicionalnom Danu otvorenih vrata Udruge Zlatna šajba tijekom Samoborskog proljetnog sajma. Tako je i ove godine u nedjelju ujutro, dan nakon Salamijade, u šatoru na Trgu kralja Tomislava bilo vrlo živo kada su se od 10 do 13 sati degustirale salame iz ovogodišnje ponude. Članovi Zlatne šajbe već su izvježbanim pokretima rezali pripremljene uzorke salama i kruh, a članovi Samoborske vinogradarsko vinarske udruge nudili svoja vina.

 


Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Puterica

Salata

3,00 kn/kom

Eko proizvodi

Maticni sok od Aronije

60,00 kn/L

Slatko vrhnje

Slatko vrhnje na tjednoj bazi

1,25 kn/L

Som

Som fileti

18,00 kn/kg

Ostalo

Domaća jaja

1,10 kn/kom

SU - jaja težine 75 g i više

Domaća kokošja eko jaja

1,50 kn/kom

Meso peradi

PERAD iz otvorenog uzgoja

40,00 kn/kg

Ostalo

Namaz od lješnjaka

150,00 kn/kg

Juneće meso

Junetina

35,00 kn/kg

Smokve

Smokve

10,00 kn/kg

Sadnice

Presadnice batata za sezonu 2019.

2,00 kn/kom

Aronija

Eko Aronija - svježi plod 1kg

20,00 kn/kg

Brašno iz cijelog zrna (integralno)

Lješnjakovo brašno 500 g

75,00 kn/kom

Maslinovo ulje

Okusi Dalmacije - domaće dalmatinsko ekstra djevičansko maslinovo ulje

70,00 kn/L

Drugi sirevi

Domaća burrata

150,00 kn/kg


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice