Registriraj se

14. Samoborski proljetni sajam

27.03.2018

Samobor je oduvijek bio obrtnički grad, što je zadržao i kao današnju odliku. Rezultat je to dugih i marljivih godina rada, kakvoće proizvoda i stručnosti radne snage, koja se nekad udruživala u cehove, a danas je moderno povezana kroz interesna udruženja i institucije koje štite njene interese.

Na Trgu kralja Tomislava, u velikom šatoru pod kojim se smjestilo sedamdesetak izlagača, u subotu, 24. ožujka, svečano je otvoren 14. Samoborski proljetni sajam.

Uz gastro ponudu domaćih suhomesnatih proizvoda svih vrsta, kolača, kruha, zimnice, pčelinjih proizvoda i eno sajam bermeta, likera, rakija i vina, na sajmu se predstavljaju i stari zanati, gradske udruge i institucije koje brinu o prirodi i zaštiti okoliša, proizvođači suvenira, nakita i ostalih rukotvorina, prezentacije imaju i ustanove u kulturi, a svoje delicije ponudili su i susjedi iz Mađarske i Srbije, koji su se natjecali na Samoborskoj Salamijadi.

Samoborke, Samoborci i gosti grada koji nisu posjetili Samoborsku salamijadu, kvalitetu salama koje pripreme za natjecanje domaći "šajberi" i njihovi gosti mogli su provjeriti na tradicionalnom Danu otvorenih vrata Udruge Zlatna šajba tijekom Samoborskog proljetnog sajma. Tako je i ove godine u nedjelju ujutro, dan nakon Salamijade, u šatoru na Trgu kralja Tomislava bilo vrlo živo kada su se od 10 do 13 sati degustirale salame iz ovogodišnje ponude. Članovi Zlatne šajbe već su izvježbanim pokretima rezali pripremljene uzorke salama i kruh, a članovi Samoborske vinogradarsko vinarske udruge nudili svoja vina.

 


Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Ostalo

Buđola od crne slavonske svinje

100,00 kn/kg

Sušeno miješano voće

Brašno rogača

17,00 kn/kom

Juneće meso

15 kom JUNICA - Simentalka

15,00 kn/kom

A - jaja težine 60 - 65 g

JAJA - DOMAĆA

1,00 kn/kom

Raženo brašno

Raženo brašno

8,00 kn/kg

Kremasti med

Medena krema s dodatkom crnog kima 250 g

45,00 kn/kom

Pirovo brašno

Pirovo brašno

15,00 kn/kg

Grah

Grah zelenčak ( Slavonski zeleni grah)

30,00 kn/kom

Cvjetni med

Cvjetni med u kantama od 29 kg

23,00 kn/kg

Meso peradi

Pileći batak i zabatak bez kosti i kože

21,00 kn/kg

Svinjsko meso

Ponuda proizvoda - svinje MANGULICE - OPG Škrinjarić

25,00 kn/kg

Kravlji sir

BOGATO,IZVORNO,ZDRAVO

120,00 kn/kg

Svinjsko meso

Crne slavonske svinje - EKO i otvoreni uzgoj

16,00 kn/kg

Ostalo

prodaja mesa i živih jelena

3800,00 kn/kom

Jogurt

Božićni jogurt sa cimetom i medom

20,00 kn/L


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice