Igor Barberić priprema cupcakes na ZeGeVegeu!

21.08.2018

Igor Barberić priprema cupcakes na ZeGeVegeu!

- Sve vegansko i fino: pohani kruh, mađarice, čupavci, princes-krafne, burek, omlet, falafel…

 

Ako ste među onima koji se pronalaze u izreci: „Ne možeš kupiti sreću, ali možeš kupiti sastojke za cupcake, a to je gotovo ista stvar” i među onima kojima savršeni slatki kolač u papirnatoj košuljici ukrašen glazurom može izmamiti osmijeh i u najcrnjim danima, nemojte propustiti priliku posjetiti ZeGeVege festival 7. i 8. rujna 2018. na zagrebačkome Trgu bana Jelačića. Igor Barberić, poznati koreograf, redatelj i stalno lice ekipe „Tvoje lice zvuči poznato”, zamutit će 7. rujna u 13 sati čak tri veganske varijante popularnih cupcakes.

 

Posjetitelji će imati priliku kušati ih, ali i dobiti konkretne savjete kako da ih sami, bez puno truda i bez skupih sastojaka, naprave doma. Igor će pričati i o tome kako je postao vegan, što to za njega znači i kako sve promovira veganstvo u svojem svakodnevnom životu. Naime, iza njega je već 18 godina vegetarijanstva, a na veganstvo se odlučio prije 9 godina kada je shvatio da životinje pate i zbog mlijeka, jaja i sira te da je takav način života najzdraviji i najodrživiji za planet.

 

Igor Barberić poručuje: „Dugogodišnjim veganskim stažem shvatio sam da je najbolji put za promociju veganskog načina života putem želuca. Na radionici 7. rujna 2018. u 13 sati, osim ukusnih veganskih cupcakes, rado ću podijeliti i ostale savjete za kuhanje bez namirnica životinjskog podrijetla te otkriti kako je lako živjeti veganski i koliko mi je veganstvo promijenilo život.”  

 

Tijana Popivoda iz udruge Prijatelji životinja poziva sve da ne propuste uvijek odlično posjećene radionice kuhanja i predavanja na ZeGeVege festivalu, koji se u dva dana izmjenjuju svakih sat vremena: „Osim Igorovih slatkih kolača, na radionicama kuhanja 7. i 8. rujna 2018. posjetitelji će moći saznati kako pripremiti, a potom i degustirati, primamljiva slana i slatka veganska jela: slatki i slani pohani kruh, omlet, čupavce, princes-krafne, mađarice, kocke od kakaa, tortu Schwarzwald, burek sa sirom, sir od suncokretovih sjemenki, pržene kuglice od slanutka (falafel), popečke od povrća itd.”

                   

Osim edukativnih radionica kuhanja i predavanja, ZeGeVege festival ponudit će i ove godine više od 100 izlagača zdrave biljne hrane, ekoproizvoda i kozmetike koja nije testirana na životinjama; nekoliko restorana koji će nuditi sve – od palačinki, sladoleda do veganskih burgera; zabavne plesne točke i aktivističke sadržaje.

 

Više informacija i popis ostalih radionica i predavanja na ovogodišnjem ZeGeVege festivalu pratite na www.prijatelji-zivotinja.hr, kao i na najavnom eventu na Facebooku: https://www.facebook.com/events/283836422410727/.


Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Kobasice

Istarska kobasica s tartufima

13,20 eur/kg

Ostalo

RUSTIKALNI MLINCI 500gr

2,65 eur/kom

Juneće meso

Mlada junad

1000,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 5l

95,00 eur/kom

Batat

Ljubičasti batat

4,00 eur/kg

Medljikovac med

MED MEDLJIKA 900g

14,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Rozinjola 1l

30,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75l

21,00 eur/kom

Amforin med

Med Amorfa

7,96 eur/kom

Voćna vina

Vino voćno od Haskapa

13,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Eko proizvodi

Marmelada od eko mandarine - 370ml

3,80 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Masti životinjskog podrijetla

Guščja mast, 190g

5,31 eur/kom

Proizvodi bez šećera

Namaz Nutmaz maslac od lješnjaka 180g

4,65 eur/kom