SAJMOVI HRANE I ZDRAVOG ŽIVLJENJA

27.09.2018

SAJMOVI HRANE I ZDRAVOG ŽIVLJENJA

Zagrebački velesajam najavljuje SAJMOVE HRANE I ZDRAVOG ŽIVLJENJA kao središnji nacionalni tematski događaj u terminu od 18. do 21. listopada 2018.

 

Sajam iz godine u godinu bilježi sve veći interes posjetitelja, izlagača i stručnjaka iz branše. Segment hrane nadopunjen je na ovogodišnjem izdanju kao prirodan slijed, ali i potreba proširenja tradicionalnih Sajmova zdravog življenja koji su svojim prepoznatljivim segmentima Organica, APItera i Mystic svrstani u vrh ponude ovakvih tematskih događanja.

 

Cilj projekta je promocija kvalitete hrvatskih proizvoda, a u suorganizaciji Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

 

Od teme hrane posjetitelji mogu očekivati proizvode čiji nazivi su zaštićene oznake izvornosti, zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla, proizvode hrvatskih farmi i polja, ekološke proizvode, hrvatske otočne proizvode te proizvode nosioce oznaka Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko.

 

Izlagački segment sajmova obuhvaća četiri programske cjeline:

 

  • Hrana: hrana u najširem smislu: voće, povrće, mliječni proizvodi, pića i napitci, delikatesna hrana, začini ..
  • Organica: organski certificirana hrana i proizvodi, biodinamička proizvodnja, ljekovito bilje, oprema za pripremu zdrave hrane, proizvodi od industrijske konoplje ..
  • APItera: med i proizvodi od meda, apiterapija, apikozmetika ..
  • Mystic: prirodna, energetska i duhovna medicina - aromaterapija, akupresura, su-jok, ayurveda, feng shui, tehnike za sklad duha i tijela, masaža, bioenergoterapija, zvukoterapija ..

 

Konferencije i predavanja

 

Uz izložbeni dio, sajam prate stručni skupovi i konferencije na aktualne teme značajne za razvoj i unaprjeđenje poljoprivredne proizvodnje, podizanja konkurentnosti domaćih poljoprivrednih proizvoda, usklađivanja zajedničke poljoprivredne politike u Europskoj uniji i s tim u vezi potrebnih reformi u Republici Hrvatskoj, pružanja pomoći domaćim poljoprivrednim proizvođačima pri podnošenju zahtjeva za novčanim potporama, financiranja poljoprivrede i prehrambene industrije bespovratnim sredstvima EU.

 

Ističemo:

 

  • Konferencija "Budućnost zajedničke poljoprivredne politike Europske unije"
  • Okrugli stol na temu: "Nepoštena trgovačka praksa -  pravni okvir u RH te stanje i pristup rješavanja ovog problema u EU“
  • Okrugli stol: Svijet biodinamike – potencijali i izazovi

Predavanja, radionice, fenomeni i glazba

 

Bogat i kvalitetan program koji prati Sajmove zdravog življenja naš je trademark. Svake godine se priprema sa posebnom pažnjom i sa vrsnim predavačima i gostima na zadovoljstvo svih posjetitelja.

 

Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Hrvatski pčelarski savez prvi dan sajma organiziraju Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka s ciljem promocije domaće proizvodnje meda koji je proizveden na hrvatskim pčelinjacima, a označen znakom Hrvatske poljoprivredne agencije Med hrvatskih pčelinjaka.

 

Najavljujemo APITEKU, mjesto koje će biti centar edukacije za djecu i odrasle o pčelama i pčelinjim proizvodima. Hrvatsko apiterapijsko društvo održat će niz radionica o izradi api preparata (različitih mednih mješavina koje možete izraditi u vlastitoj kuhinji), api kozmetike (medena krema) te apiaromaterapijskih pripravaka. Također će organizirati i 3. Hrvatski simpozij o vrijednosti pčelinjih proizvoda u očuvanju zdravlja.

 

Poznati aromaterapeuti Mary Novosel i Saša Radulović uvest će sve zainteresirane posjetitelje u čaroban svijet aromaterapije. Mary Novosel će demonstrirati kako izraditi prirodnu pastu za zube ili prirodne bombone, a Saša Radulović će održati predavanje o mogućnostima primjene eteričnih ulja.

 

Očekuju vas brojne radionice kuhanja, predavanja o prirodnoj kozmetici, tehnike disanja, zvučne kupke, Kundalini yoga, Noć gongova - gong puja. Ništa manje zanimljiva nisu ni predavanja na temu podizanja kvalitete života, o važnosti i primjeni Bachovih kapi te radionice opuštajuće meditacije. Saznajte sve o čudesnom djelovanju aloe vere i njezinoj upotrebi u detoksikaciji i regulaciji tjelesne težine te pedijatriji. Ivana Loina, dermokozmetičar i profesionalni make up artist održat će radionicu o mineralnom make upu.

 

Subota popodne rezervirana je za Na rubu znanosti s Krešimirom Mišakom i velikim brojem zanimljivih predavanja: Fenomen izvanzemaljskih otmica – Tamara Vrančić Sokač, Voda – informacijski i komunikacijski kapaciteti – Ninoslav Novak, Nevidljive stvarnosti – u objektivu – Krešimir Mišak, Piano medicine - utjecaj glazbe na zdravlje – Joe Meixner.

 

Detaljan program predavanja i radionica možete pronaći na  https://www.zv.hr/sajmovi-7/sajmovi-hrane-i-zdravog-zivljenja/konferencije-seminari-prezentacije/2799

 

Pregledajte ga i zabilježite sebi najzanimljivije te nas posjetite na Zagrebačkom velesajmu od 18. do 21. listopada.

 

Ulaz na Sajmove hrane i zdravog življenja za sve posjetitelje je BESPLATAN.

 

 

 

 


Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Kravlji sir

BUČKI MEKI SIR

44,00 kn/kg

Kravlji sir

Pleternički -Polutvrdi sir napravljen od mlijeka iz ZLATNE DOLINE

90,00 kn/kg

Bagremov med

Bagremov med u kantama od 29kg

30,00 kn/kg

Ostalo

Ulje lješnjaka

300,00 kn/L

Grah

Grah zelenčak ( Slavonski zeleni grah)

30,00 kn/kom

Šumski med

Domaći šumski med

65,00 kn/kg

Brašno iz cijelog zrna (integralno)

Lješnjakovo brašno

35,00 kn/kom

Svinjsko meso

Crne slavonske svinje - EKO i otvoreni uzgoj

16,00 kn/kg

Lješnjak

Lješnjak - očišćeni

70,00 kn/kg

Bijeli luk

ČEŠNJAK DOMAĆI - AKCIJA

19,00 kn/kg

Dimljeni mesni proizvodi

Kulenova seka od mesa crne svinje

150,00 kn/kg

Jetra

svinjska jetra (smrznuta)

3,00 kn/kg

Eko proizvodi

Ekološko maslinovo ulje, hladno prešano, oblica.

90,00 kn/L

Bagremov med

Bagremov med

60,00 kn/kg

Kremasti med

Medena krema s dodatkom aronije 250 g

45,00 kn/kom


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice