Rižoto od škampi

Prigotovljavanje :

- odvojiti škampima repove, te ih oprati bez da se repovi vade iz ljušture. Nakon toga, svaki rep nasjeći na tri do četiri dijela.

- luk pirjati na ulju dok ne dobije zlatno žutu boju, dodati repove škampi, lovorov list, crvenu papriku i kosani peršin te sve dobro propirjati nekoliko minuta. Preliti bijelim vinom, ostavit da vino malo ishlapi, i na kraju dodati rižu (sirovu). Kuhati dok riža ne omekša (ali ne i da se raskuha), te podlijevati ribljim temeljcem.

Posluživanje :

- ovako pripremljen rižoto od škampi se može poslužiti u košaricama od parmezana, te ukrašen sa cijelim pečenim škampima, i posu kosanim peršinom.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 1l

22,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO mladi luk

5,00 eur/kg

Ostalo

RUSTIKALNI MLINCI 500gr

2,65 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Žižolera 0.5l

30,00 eur/kom

Sadnice

Sladni Agar

7,50 eur/kom

Juneće meso

Mlada junad

1000,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75l

21,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Masti životinjskog podrijetla

Guščja mast, 190g

5,31 eur/kom

Čokolade

Čokolade i praline

1,00 eur/kom

Čokolade

SOS PMS čokolada /suvenir

2,40 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 0,75l

17,00 eur/kom

Džemovi

Miješani džem od malina i kupina

4,50 eur/kom