Pečena orada u vinu

Oradu (1,5 kg) očistimo i osušimo izvana i iznutra upijajućim papirom.

Prije samog pečenja razrežemo ju uzdužno i začinimo solju i paprom po želji.

Krumpir operemo,ogulimo i narežemo na ploške,zatim ih nauljimo i posolimo i dobro izmješamo da se sve dobro prožme.

Krumpir stavimo u pleh,i na njega stavimo pripremljenu ribu.

Stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 200°C.

Pečemo oko 50 minuta sa povremenim premazivanjem ribe sa uljem.

U međuvremenu pripremimo mješavinu od malo vode ili ribljeg temeljca,ulja,nasjeckanog peršina,ružmarina,lovorovog lista,limunovog soka,vina,malo soli,papra i češnjaka.

Pri kraju pečenja prelijemo ribu i krumpir sa pripremljenom mješavinom.

Pečenu oradu s krumpirom možemo pozlužiti u istoj vatrostalnoj posudi u kojoj se i pekla.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Čokolade

SOS PMS čokolada /suvenir

2,40 eur/kom

Bijela vina

Sauvignon 2019

5,97 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 5l

95,00 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO mladi luk

5,00 eur/kg

Ostalo

PRIRODNA AROMA U PRAHU - JAGODA 100g

8,00 eur/kom

Čokolade

Čokolade i praline

1,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75l

21,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Žižolera 0.5l

30,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Ostalo

RUSTIKALNI MLINCI 500gr

2,65 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Medljikovac med

MED MEDLJIKA 900g

14,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 1l

22,00 eur/kom