Njoki
Krumpire dobro operemo te ih stavimo u vodu i kuhamo dok ne omekšaju.
Kada krumpir omekani izvadimo ih iz vode , pričekamo da se malo ohlade pa ih ogulimo i napravimo pire.
U još topli pire dodamo izmućeno jaje, četvrtinu brašna i dobro izmješamo po potrebi dodajući još brašna.
Tijesto podijelimo na četvrtine.
Na pobrašnjenoj glatkoj površini svaku četvrtinu razvaljamo u svitak debljine 2-3cm te narežemo na komade od 3 cm.
Kada smo gotovi sa njokima stavimo ih kuhati u zasoljenu kipuću vodu par minuta (njoki su gotovi kad isplivaju na površinu).
Umak
Maslac sa kaduljom otopimo u tavi te pustimo da par minuta pirja na laganoj vatri, dodamo limunov sok te začinimo po želji.
Njoke ocijedimo te zalijemo umakom .
Sve možemo ukrasiti svježim listićima kadulje!
Komentari
Dodaj komentarKomentiraj