Njoki u umaku kadulje i maslaca

Njoki

Krumpire dobro operemo te ih stavimo u vodu i kuhamo dok ne omekšaju.

Kada krumpir omekani izvadimo ih iz vode , pričekamo da se malo ohlade pa ih ogulimo i napravimo pire.

U još topli pire dodamo izmućeno jaje, četvrtinu brašna i dobro izmješamo po potrebi dodajući još brašna.

Tijesto podijelimo na četvrtine.

Na pobrašnjenoj glatkoj površini svaku četvrtinu razvaljamo u svitak debljine 2-3cm te narežemo na komade od 3 cm.

Kada smo gotovi sa njokima stavimo ih kuhati u zasoljenu kipuću vodu par minuta (njoki su gotovi kad isplivaju na površinu).

Umak

Maslac sa kaduljom otopimo u tavi te pustimo da par minuta pirja na laganoj vatri, dodamo limunov sok te začinimo po želji.

Njoke ocijedimo te zalijemo umakom .

Sve možemo ukrasiti svježim listićima kadulje!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Masti životinjskog podrijetla

Guščja mast, 190g

5,31 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 1l

22,00 eur/kom

Juneće meso

Mlada junad

1000,00 eur/kom

Voćna vina

Vino voćno od Haskapa

13,00 eur/kom

Prepeličja jaja

Prepeličja jaja - Istra / Pula

0,20 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 5l

95,00 eur/kom

Crna vina

Merlot 0.75 l

20,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Rozinjola 1l

30,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Lipov med

MED LIPA 900g

12,50 eur/kom

Amforin med

Med Amorfa

7,96 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 0,75l

17,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Džemovi

Miješani džem od malina i kupina

4,50 eur/kom