Prvo pripremimo kuglice: Mljeveno meso (20g junetine i 20 g svinjetine) začinimo,dodamo jaje,sitno narezani peršin,žlicu vode i sve dobro promiješamo. Od dobivene smjese oblikujemo male kuglice.
Luk i češnjak očistimo i sitno nasjeckamo.
Papriku i rajčicu operemo i narežemo na kockice.
U tavi zagrijemo ulje,i stavimo luk peći dok ne dobije žutu boju,zatim dodamo papriku,rajčicu i češnjak i pirjamo dok povrće ne omekša.
Prema potrebi podlijemo vodom.
Pripremljene kuglice začinimo i dodamo u tavu.
Pustimo da lagano krčkaju 15 minuta.
Dok se lagano krčka u loncu skuhamo tjesteninu u slanoj kipućoj vodi.
Kad je tjestenina gotova, hvataljkama izvadimo rezance i stavimo ih direktno u pripremljeni umak i promiješamo.
Prilikom pripreme umaka od rajčice, umjesto čiste vode možemo koristiti vodu u kojoj se kuhala tjestenina.
Na kraju ih posipamo naribanim parmezanom.
Začiniti solju i paprom po želji.
Komentari
Dodaj komentarKomentiraj