Patka s brusnicama

Patku operemo i utrljamo začine (sol,papar,paprika) izvana i iznutra i po mogućnosti ostaviti da odstoji preko noći ili bar par sati prije pečenja.

Prije pečenja patku premažite svinjskom masti i stavite u vatrostalnu posudu u koju ste dolili malo vode.

Vatrostalnu posudu stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C i peći polagano uz povremeno polijevanje patke sokom od pečenja.

Umak:

Otopiti 3 žlice maslaca i dodati 3 žlice šećera.

Miješati dok smjesa ne dobije zlatnu boju.

Dodati 1 dl bijelog vina ,1 dl soka od naranče i 2 žlice kupinovog vina te mješajući kuhati dok ne dobijemo karamelastu smjesu.

Dodati 300g smrznutih brusnica i 2 dl temeljca i kuhamo oko 25 minuta dok se umak ne zgusne.

Umak procijedimo kroz cijedilo pritiščući sa žlicom.

Dodamo 2 žlice konjaka ili brandyja i 1 žlicu javorovog sirupa.

Umak od busnice možemo pripremiti dan ranije i držati ga na hladnom.

Prije serviranja ga je potrebno podgrijati.

Kada je patka pečena,izvadimo ju na dasku i narežemo na komade.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Amforin med

Med Amorfa

7,96 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75l

21,00 eur/kom

Džemovi

Miješani džem od malina i kupina

4,50 eur/kom

Batat

Ljubičasti batat

4,00 eur/kg

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 5l

95,00 eur/kom

Masti životinjskog podrijetla

Guščja mast, 190g

5,31 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 1l

22,00 eur/kom

Proizvodi bez šećera

Namaz Nutmaz maslac od lješnjaka 180g

4,65 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Crna vina

Merlot 0.75 l

20,00 eur/kom

Prepeličja jaja

Prepeličja jaja - Istra / Pula

0,20 eur/kom

Lipov med

MED LIPA 900g

12,50 eur/kom

Ostalo

RUSTIKALNI MLINCI 500gr

2,65 eur/kom