Pripremite smjesu za palačinke (jaja, mlijeko, brašno, sol, šećer, limunova ili narančina korica). Sve sastojke dobro izmutite tako da dobijete glatku smjesu, te ostavite da odstoji 20-ak minuta.
Špinat očistite, operite te blanširajte u kipućoj slanoj vodi. Blanširani špinat ocijedite te ga narežite. Svježi sir pomiješajte sa naribanim sirom prema Vašem izboru, kosanim češnjakom, narezanim špinatom, začinite prema želji te na kraju dodajte vrhnje i sve sastojke dobro izmješajte.
Nakon što smo ispekli palačinke, svaku palačinmu premažemo pripremljenim nadjevom, pospemo naribanim sirom, te ih zarolamo. Ovaj postupak ponovimo sa preostalim palačinkama. Pleh za pečenje namazemo maslacem, poslažemo pripremljene palačinke. Ovako poslagane palačinke prelijemo sa vrhnjem, možemo posuti sa ostatkom ribanog sira, te stavimo u zagrijanu pečnicu peći dok ovako pripremljene palačinke ne dobiju lijepu zlatno žutu boju.
Kod posluživanja palačinki na tanjur možemo posložiti sitno kosanu zelenu salatu kao podlogu za palačinke.
Dobar tek!!!!
Komentari
Dodaj komentarKomentiraj