Recept za 4 osobe:
Krumpir očistiti, oprati i naribati ga na sitno.
Mrkvu i korijen celera također očistiti i naribati na sitne rezance.
U posudu sa vrelom vodom staviti špinat te nakon 10 minuta izvaditi, ocijediti i nasjeckati na što sitnije.
U posebnoj plastičnoj posudi napraviti gustu smjesu za palačinke (jaja, brašno, mlijeko, voda, mineralna i prstohvat soli i papra).
Dodati i sodu bikarbonu (po želji).
Smjesu pomiješati sa narezanim povrćem i dobro sve sjediniti u jednu masu.
Na kraju dodati ostatak povrća ( režanje češnjaka narezati, a celerovo i peršinovo lišće nasjeckati na što sitnije).
Nakon što smo sve dobro promiješali, polpete pržimo na vreloj masnoći.
Polpete uzimati žlicom ovisno koliko velike želimo.
Pržiti ih na masnoći dok ne porumene sa obje strane (oko 5 minuta).
Za prigotovljavanje ovog jela potrebno je cca 40 minuta.
Napomena: Polpete se mogu prigotovljavati i sa kuhanim povrćem. Poželjno je da, ako pravite deblje polpete, namirnice budu skuhane.
Također smjesu možete povegetiti ukoliko volite začinjenije.
Ako u kuhanju ne koristite sodu bikarbonu, savršena zamjena je prašak za pecivo.
Najbolje ih poslužiti sa svježom rajčicom i paprikom.
Komentari
Dodaj komentarKomentiraj