Rižoto sa šparogama i špinatom

Oprane šparoge lomite na manje komade.

Vlaknasti dio šparoga slobdno bacite.

Špinat očistite i operite.

Mladi luk očistite i narežite na kolutiće.

Češnjak očistite i zgnječite.

Šparoge blanširajte u vodi najviše 5 minuta pa ih izvadite.

Uvodu od šparoga ubacite špinat na minutu pa ga izvadite a temeljac ne bacajte!

Mladi luk popržite na ulju i maslacu dok ne postane staklast.

Zatim dodajte češnjak.

Nakon par minuta ubacite rižu da se pirja.

Zalijte sve vinom par minuta nakon dodane riže.

Kada reduciramo alkohol počinjemo podlijevati temeljcem od šparoga i špinata.

Za 10 minuta dodamo šparoge, 5 minuta poslije špinat.

Na kraju dodamo maslac, parmezan, peršin te sol i papar.

Navedene količine su za 4 osobe!

Dobar tek!

*koristimo mladi luk!!

*solimo i paprimo po želji!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Voćna vina

Vino voćno od Haskapa

13,00 eur/kom

Prepeličja jaja

Prepeličja jaja - Istra / Pula

0,20 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Crna vina

Merlot 0.75 l

20,00 eur/kom

Medljikovac med

MED MEDLJIKA 900g

14,00 eur/kom

Masti životinjskog podrijetla

Guščja mast, 190g

5,31 eur/kom

Amforin med

Med Amorfa

7,96 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 1l

22,00 eur/kom

Kobasice

Istarska kobasica s tartufima

13,20 eur/kg

Eko proizvodi

Marmelada od eko mandarine - 370ml

3,80 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75l

21,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 5l

95,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Rozinjola 1l

30,00 eur/kom