sastojci za biskvit:
6 jaja
300g šećera
1,5 dcl ulja
1 dcl vruće vode
375 g brašna
1,5 prašak za pecivo
3 žlica kakaa
PRIPREMA: odvojiti bjeljanjke i žutanjke, od bjeljanjaka istuči snijeg, u žutanjke dodati šećer i tuči dok ne postane pjenasto, dodati ulje i vodu u dobro promješati, u smjesu od jaja i šećera dodati brašno i prašak za pecivo i mješati dok se ne sjedini. u smjesu umješati snijeg i nakon toga podijeliti smjesu na dva dijela te u drugi dio dodati kakao. ispeći dva biskvita, svaki posebno u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, 10-15 min.
dok je biskvit još vruć, manjim okruglim kalupom (ili manjom čašicom) izrezati krugove.
SASTOJCI ZA KREMU:
1,5 puding od vanilije
525 ml mlijeka
150g šećera
2 vanili šećera
300g maslaca
PRIPREMA: puding pomješati sa šećerom, vanili šećerom i malo mlijeka te ukuhati u ostatak mlijeka. stalno miješati dok ne prokuha te ostaviti puding da se ohladi. u ohlađeni puding dodati izrađeni maslac i dobro izmiksati.
FILANJE: na tamni krug staviti kremu i preklopiti bijelim, dobivenu torticu premazati kremom i sastrane te uvaljati u kokos.
GLAZURA:
100g čokolade za kuhanje
3 žlice ulja
na pari otopiti čokoladu uz ulje i pričekati da se malo ohladi, zanim žličicom stavljati glazuru na vrh tortice i hladiti u hladnjaku 1-2h.
Komentari
Dodaj komentarKomentiraj