Morski pas s porilukom

Filete (1 kg) morskog psa namočimo u 3 dl mlijeka i ostavimo preko noći kako bi izgubili gorčinu.

Poriluk (2 kom) očistimo,operemo, narežemo na tanke prutiće i promiješamo sa dalmatinskim začinima ,količina po želji (bosiljak,timijan,mravinac,ružmarin).

Šampinjone (1 kg) ogulimo i narežemo.

Poriluk propirjamo na maslinovom ulju (1 dl) dok ne omekša i dodamo mu narezane šampinjone.

Pirjamo zajedno uz povremeno mješanje dok ne ispari sva tekućina.

Pećnicu zagrijemo na 220°C

U vatrostalnu posudu složimo poriluk i šampinjone i na njih posložimo filete morskog psa premazane maslinovim uljem.

Pečemo u pećnici 15 minuta i onda ih okrenemo da se i druga strana ispeče.

Morskog psa poslužimo sa lešo kuhanim mladim krumpirom.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Suncokretovo ulje

Hladno prešano suncokretovo ulje

5,00 eur/L

Juneće meso

15 kom JUNICA - Simentalka

17,00 kn/kom

Bijela vina

Graševina vrhunsko vino 2015, 0.75 l Podruma Vineda u trgovini LU-MA EKSKLUZIVNA VINA

33,00 kn/kom

Kravlji sir

Domaći dimljeni kravlji sir

70,00 kn/kg

Meso peradi

Pileći batak i zabatak

25,00 kn/kg

Lubin

Brancin

55,00 kn/kg

Ostalo

EVITA - hladno prešano ulje lješnjaka 250 ml EKO

85,00 kn/kom

Juneće meso

EKO - JUNEĆE MESO

45,00 kn/kg

Meso divljači

Fazan

100,00 kn/kom

Svinjsko meso

Crne slavonske svinje - EKO i otvoreni uzgoj

16,00 kn/kg

Ostalo

DINSTANI LUK -kapula očišćena, narezana i dinstana kapula - gotova podloga za mnoga jela

42,00 kn/kom

Drugi sirevi

Sir za pizzu

25,00 kn/kg

Lubin

Brancin

80,00 kn/kg

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje

100,00 kn/L

Bagremov med

Med bagrem

50,00 kn/kom


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice