Morski pas s porilukom

Filete (1 kg) morskog psa namočimo u 3 dl mlijeka i ostavimo preko noći kako bi izgubili gorčinu.

Poriluk (2 kom) očistimo,operemo, narežemo na tanke prutiće i promiješamo sa dalmatinskim začinima ,količina po želji (bosiljak,timijan,mravinac,ružmarin).

Šampinjone (1 kg) ogulimo i narežemo.

Poriluk propirjamo na maslinovom ulju (1 dl) dok ne omekša i dodamo mu narezane šampinjone.

Pirjamo zajedno uz povremeno mješanje dok ne ispari sva tekućina.

Pećnicu zagrijemo na 220°C

U vatrostalnu posudu složimo poriluk i šampinjone i na njih posložimo filete morskog psa premazane maslinovim uljem.

Pečemo u pećnici 15 minuta i onda ih okrenemo da se i druga strana ispeče.

Morskog psa poslužimo sa lešo kuhanim mladim krumpirom.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Bistri

Aronija - eko matični sok 1L

60,00 kn/L

Jakobova kapica

Američke jakobove kapice

100,00 kn/kom

Ostalo

Samoborski bermet

70,00 kn/kom

Kravlji sir

Punomasni polutvrdi kravlji sirevi

50,00 kn/kg

Ostalo

Goveđa ili teleća želatina (glazura)

140,00 kn/kg

Smokve

Smokve

10,00 kn/kg

Juneće meso

Junetina

35,00 kn/kg

Matična mliječ

Kraljevski nektar - 400 g

150,00 kn/kom

Meso peradi

Pileće bijelo meso

34,00 kn/kg

Crveni luk

Luk šalota

15,00 kn/kg

Juneće meso

Juneće meso

55,00 kn/kg

Pršut

Crni pršut - pršut od crne slavonske svinje

200,00 eur/kg

A - jaja težine 60 - 65 g

Domaća kokosija jaja

1,00 kn/kom

Meso peradi

PERAD iz otvorenog uzgoja

40,00 kn/kg

Drugi sirevi

Domaća burrata

150,00 kn/kg


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice