Morski pas s porilukom

Filete (1 kg) morskog psa namočimo u 3 dl mlijeka i ostavimo preko noći kako bi izgubili gorčinu.

Poriluk (2 kom) očistimo,operemo, narežemo na tanke prutiće i promiješamo sa dalmatinskim začinima ,količina po želji (bosiljak,timijan,mravinac,ružmarin).

Šampinjone (1 kg) ogulimo i narežemo.

Poriluk propirjamo na maslinovom ulju (1 dl) dok ne omekša i dodamo mu narezane šampinjone.

Pirjamo zajedno uz povremeno mješanje dok ne ispari sva tekućina.

Pećnicu zagrijemo na 220°C

U vatrostalnu posudu složimo poriluk i šampinjone i na njih posložimo filete morskog psa premazane maslinovim uljem.

Pečemo u pećnici 15 minuta i onda ih okrenemo da se i druga strana ispeče.

Morskog psa poslužimo sa lešo kuhanim mladim krumpirom.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Ostalo

Crna mast

7,00 eur/kg

Meso peradi

PERAD iz otvorenog uzgoja

40,00 kn/kg

Ostalo

Bučine sjemenke 0,5 kg

30,00 kn/kom

Bagremov med

Prodajem domaći vrcani med

45,00 kn/kg

Sadnice

Batat,gomolj,sadnice,presadnice batata.Agrobatat Suhopolje.

2,00 kn/kom

Som

Som fileti

18,00 kn/kg

Kravlji sir

Punomasni polutvrdi kravlji sirevi

50,00 kn/kg

Drugi sirevi

Domaća burrata

150,00 kn/kg

Ostalo

Domaća jaja

1,10 kn/kom

Meso peradi

Domaće pileće meso

25,00 kn/kg

Kravlji sir

Kravlji sir na tjednoj bazi

3,00 kn/kg

Kremasti med

Medena krema s dodatkom kakaa 250 g

50,00 kn/kom

Puterica

Salata

3,00 kn/kom

Drugi sirevi

Skuta na tjednoj bazi

1,85 kn/kg

SU - jaja težine 75 g i više

Domaća kokošja eko jaja

1,50 kn/kom


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice