Morski pas s porilukom

Filete (1 kg) morskog psa namočimo u 3 dl mlijeka i ostavimo preko noći kako bi izgubili gorčinu.

Poriluk (2 kom) očistimo,operemo, narežemo na tanke prutiće i promiješamo sa dalmatinskim začinima ,količina po želji (bosiljak,timijan,mravinac,ružmarin).

Šampinjone (1 kg) ogulimo i narežemo.

Poriluk propirjamo na maslinovom ulju (1 dl) dok ne omekša i dodamo mu narezane šampinjone.

Pirjamo zajedno uz povremeno mješanje dok ne ispari sva tekućina.

Pećnicu zagrijemo na 220°C

U vatrostalnu posudu složimo poriluk i šampinjone i na njih posložimo filete morskog psa premazane maslinovim uljem.

Pečemo u pećnici 15 minuta i onda ih okrenemo da se i druga strana ispeče.

Morskog psa poslužimo sa lešo kuhanim mladim krumpirom.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Svinjsko meso

Ponuda proizvoda - svinje MANGULICE - OPG Škrinjarić

25,00 kn/kg

Svinjsko meso

Crne slavonske svinje - EKO i otvoreni uzgoj

16,00 kn/kg

Ostalo

Buđola od crne slavonske svinje

100,00 kn/kg

Ostalo

Ulje lješnjaka

300,00 kn/L

Ostalo

prodaja mesa i živih jelena

3800,00 kn/kom

Bagremov med

Bagremov med u kantama od 29kg

30,00 kn/kg

Kravlji sir

BOGATO,IZVORNO,ZDRAVO

120,00 kn/kg

Pjenušava vina

Pjenušac Manzoni Elegance Extra brut

100,00 kn/L

Eko proizvodi

Ekološko maslinovo ulje, hladno prešano, oblica.

90,00 kn/L

Šumski med

Domaći šumski med

65,00 kn/kg

Propolis

Propolis kapi

25,00 kn/kom

Cvjetni med

Cvjetni med u kantama od 29 kg

23,00 kn/kg

Pjenušava vina

Pjenušac Le Rosé

100,00 kn/L

Bagremov med

Bagremov med

60,00 kn/kg

Kremasti med

Medena krema s dodatkom aronije 250 g

45,00 kn/kom


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice