Narančasta juha

U posudu stavimo poriluk, mrkvu i bundevu te kuhamo dok ne počne ključati pa onda smanjimo vatru i kuhamo još 15-17 minuta (začinimo po želji).

Kada je povrće gotovo izmiksamo ga u mikseru.

Dobit ćemo gušću smjesu koju možemo razrijediti(po ukusu) temeljcem ili vodom, te takodjer možemo dodati malo vrhnja za kuhanje da juha bude kremastija.

Prilikom posluživanja možemo dodati sjeckani peršin kao dekoraciju te prpepržene kockice kruha.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Bagremov med

Bagremov med

60,00 kn/kg

Eko proizvodi

Eko grah trešnjevac

30,00 kn/kg

Grah

Grah zelenčak ( Slavonski zeleni grah)

30,00 kn/kom

Bijeli luk

Domaći bijeli luk

25,00 kn/kg

Jogurt

Božićni jogurt sa cimetom i medom

20,00 kn/L

Ostalo

Ulje lješnjaka

300,00 kn/L

Cvjetni med

Cvjetni med u kantama od 29 kg

23,00 kn/kg

Kravlji sir

BUČKI MEKI SIR

44,00 kn/kg

Bagremov med

Domaći bagremov med

50,00 kn/kg

Slanina

Slavonska slanina

100,00 kn/kg

Kremasti med

Medena krema s dodatkom crnog kima 250 g

45,00 kn/kom

Jetra

svinjska jetra (smrznuta)

3,00 kn/kg

Kravlji sir

BOGATO,IZVORNO,ZDRAVO

120,00 kn/kg

Heljda

Heljda

5,00 kn/kg

Dimljeni mesni proizvodi

Kulenova seka od mesa crne svinje

150,00 kn/kg


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice