Juha od svježih rajčica

Rajčice (15 zrelih duguljastih rajčica-pelata) potopimo u kipuću vodu 20 sekunda pa ih izvadimo i ogulimo im kožu i očistimo sjemenke.

Paprike (3 paprike) operemo i stavimo peći u komadu ( da bi dobile pravi okus kožica mora pocrnjeti ), pustimo ih da odstoje u pokrivenoj posudi,pa ih ogulimo i i sitno nasjeckamo.

Paprike stavimo u zagrijanu tavu debelog dna,s dvije žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja i 1 žlicom nasjeckanog svježeg crvenog čilija.

Dodamo malo soli i pržimo polako 5 min.

Dodamo 1 češnjak sitno nasjeckan i nakon dvije minute ubacimo i rajčicu te kuhamo 10 minuta s još malo soli i octom (2 žlice vinskog octa) ,dok sve ne omekša, a okusi se dobro prožmu.

Dodamo temeljac (565 ml pilećeg ili povrtnog temeljca) i kuhamo na laganoj vatri 15 minuta.

Začinite po okusu.

U mikseru smrvimo 2 šake listića svježeg bosiljka u kašu sa malo soli.

Ubacimo preostalo maslinovo ulje i još koju kap octa.

Dobivenom mješavinom obilno poprskajte juhu.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Suncokretovo ulje

Hladno prešano suncokretovo ulje

5,00 eur/L

Meso peradi

Domaća piletina

27,00 kn/kg

Juneće meso

Juneće meso

55,00 kn/kg

Ostalo

Goveđa ili teleća želatina (glazura)

140,00 kn/kg

Smokve

Smokve

10,00 kn/kg

Som

Som fileti

18,00 kn/kg

Svinjsko meso

Crna slavonska svinja

20,00 kn/kom

Bistri

Aronija - eko matični sok 1L

60,00 kn/L

Sušene kobasice

CRNA SEKA

300,00 kn/kg

Ostalo

Ocat Jabučni 1L

10,00 kn/L

Ostalo

DINSTANI LUK -kapula očišćena, narezana i dinstana kapula - gotova podloga za mnoga jela

42,00 kn/kom

Kukuruzno brašno

Kukuruzno brašno - domaće

10,00 kn/kg

Pjenušava vina

Pjenušac NECTARIS Brut

75,00 kn/kom

Drugi sirevi

Domaća burrata

150,00 kn/kg

Jastog

Potražujem jastoge

260,00 kn/kg


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice