Trokutići punjeni tempehom i gljivama

Lagano
4
60 min

Sastojci

300 gr tempeh
500 gr šampinjoni
1 kom poriluk
1 kom šaka nasjeckanog peršina
1 kom pakiranje integralnih veganskih kora
1 kom masnoća po izboru
1 kom limunov sok
1 kom maslinovo ulje
1 kom sol i papar

Kupite veganske kore.

Tempeh narežite na kriške i pržite na masnoći, ja sam odabrao maslinovo ulje, s obje strane. Oprezno posolite i stavite na stranu. Kad se malo ohladi, možete svaki komad tempeha narezati na tri ili četiri manja radi praktičnosti.

Poriluku odstranite vanjski sloj, odrežite perušku, rascijepite ga uzduž i dobro isperite pod mlazom hladne vode da vam ne ostane zemlje među slojevima. Zatim ga narežite na tanko i na laganoj do srednjoj vatri pržite na maslinovom ulju dok ne uvene.

Gljive očistite vlažnom krpom, narežite na kriške i pržite na masnoći. Odmah ih posolite i popaprite čim ih stavite u tavu. Pržite u dvije-tri ture, da ne pretrpate tavu. Kad tekućina koju puste ispari, gotove su.

U zdjeli pomiješajte tempeh, gljive, poriluk, peršin i limunov sok. Kušajte smjesu pa po potrebi podesite začine.

Zatim idete na punjenje trokutića. Koru položite na radnu plohu kraćom stranom prema sebi. Premažite je masnoćom – ja sam otopio kokosovo ulje da dobijem super hrskavi učinak.

Zatim na desni ugao stavite dvije žlice smjese. Preklopite koru na pola jednom po dužini, tako da prekrijete nadjev. Zatim počnite prebacivati kut s nadjevom motajući pritom koru, tako da na kraju dobijete čvrsto smotani trokut od tijesta i nadjeva.

Složite dobivene trokutiće na papir za pečenje i pecite u pećnici na 180 stupnjeva dok ne poprime lijepu boju. Meni je trebalo dvadesetak minuta. Pazite da vam trokutići ne izgore, jer znaju izgledati kao da se ništa ne događa, a onda rapidno počnu mijenjati nijanse.

Ovi trokutići idealni su za predjela, hranu s nogu na zabavama, piknik ili kao glavno jelo uz veliku zdjelu salate.

Recept pripremio Marko Ćustić, a ustupio Fresh.hr. Recept je vlasništvo portala Fresh.hr i daljnje kopiranje nije dopušteno.

Foto: Fresh.hr

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Sušene kobasice

SLAVONSKI KULEN ,

250,00 kn/kg

Meso peradi

PERAD iz otvorenog uzgoja

40,00 kn/kg

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje

100,00 kn/L

Bijela vina

Rajnski rizling 0,75

30,00 kn/kom

Svinjsko meso

Svinjsko pakirano meso 50kg/tjedno

40,00 kn/kg

Mozzarella

Mozzarella

45,00 kn/kg

A - jaja težine 60 - 65 g

Jaja

0,80 kn/kom

Medica

MEDICA s ljekovitim travama

100,00 kn/kom

Prirodni (100%) sokovi

100% matični sok od aronije 1,0L

70,00 kn/L

Prirodni (100%) sokovi

100% matični sok od aronije 0,2L

20,00 kn/L

Sjeme i sadnice

Sjeme uljane repice

5,00 kn/kg

Batat

Batat 12kn/kg

12,00 kn/kg

Dimljeni mesni proizvodi

Dimljena vratina

70,00 kn/kg

B - jaja težine 55 - 60 g

Jaja

0,90 kn/kom

B - jaja težine 55 - 60 g

Jaja

1,00 kn/kom


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice