Ponuda

Primorski Zapešt - Ružmarin 180g

eur  -  2,39/1kom  •  1,59/100kom  •  1,59/1000kom

Država

Hrvatska

Regija

Primorsko-goranska

Dostupna količina

1,000 kom

Dostava kurirskom službom

Da

Tradicionalno jelo težaka istarskog podneblja pripravljeno od usitnjenih komadića domaće istrijanske pancete, pršuta i ostalog dimljenog mesa.

Malo peršina, češnjaka te minimalni dodatak čistih prirodnih začina i bez termičke obrade spremno za konzumaciju.

Služi se u današnje vrijeme i kao dodatak kuhanim jelima (maneštre, kupus, fažol-grah, itd.) ili kao hladni namaz u posljednje vrijeme sve prihvaćeniji i prepoznat kao izvrstan “couvert” u ugostiteljskim objektima koji drže do tradicije i ugleda.

Uz prirodne elemente Istre i Primorja kao što su lovor, ružmarin ili masline sa otoka kao i maslinovo ulje te zrak učkarske šume i mora sjevernog jadrana dobili smo proizvod kojim se doista ponosimo i volimo ga isticati kao poseban, domaći, drukčiji i svakim danom više prepoznatljiv.

Govorimo:

Opis

Kobasičarstvo se odvajkada smatralo vrhuncem obrade mesa, a recepture su se tajile kao najveće obiteljske tajne.

U otajstvo proizvodnje kobasica, salama i ostalih suhomesnatih proizvoda otisnula se obitelj Buretić nastavljajući tradiciju svojih očeva, djedova...

Domaći zapešt kojem nadaleko nema premca, kuhani pršut te kobasice s tartufima, ružmarinom i maslinama su proizvodi kojima obogaćujemo gastronomsku ponudu Kvarnera, Istre, Hrvatske, a u posljednje vrijeme i Europe te pokrećemo maštu naših ugostitelja.