14. Samoborski proljetni sajam

27.03.2018

Samobor je oduvijek bio obrtnički grad, što je zadržao i kao današnju odliku. Rezultat je to dugih i marljivih godina rada, kakvoće proizvoda i stručnosti radne snage, koja se nekad udruživala u cehove, a danas je moderno povezana kroz interesna udruženja i institucije koje štite njene interese.

Na Trgu kralja Tomislava, u velikom šatoru pod kojim se smjestilo sedamdesetak izlagača, u subotu, 24. ožujka, svečano je otvoren 14. Samoborski proljetni sajam.

Uz gastro ponudu domaćih suhomesnatih proizvoda svih vrsta, kolača, kruha, zimnice, pčelinjih proizvoda i eno sajam bermeta, likera, rakija i vina, na sajmu se predstavljaju i stari zanati, gradske udruge i institucije koje brinu o prirodi i zaštiti okoliša, proizvođači suvenira, nakita i ostalih rukotvorina, prezentacije imaju i ustanove u kulturi, a svoje delicije ponudili su i susjedi iz Mađarske i Srbije, koji su se natjecali na Samoborskoj Salamijadi.

Samoborke, Samoborci i gosti grada koji nisu posjetili Samoborsku salamijadu, kvalitetu salama koje pripreme za natjecanje domaći "šajberi" i njihovi gosti mogli su provjeriti na tradicionalnom Danu otvorenih vrata Udruge Zlatna šajba tijekom Samoborskog proljetnog sajma. Tako je i ove godine u nedjelju ujutro, dan nakon Salamijade, u šatoru na Trgu kralja Tomislava bilo vrlo živo kada su se od 10 do 13 sati degustirale salame iz ovogodišnje ponude. Članovi Zlatne šajbe već su izvježbanim pokretima rezali pripremljene uzorke salama i kruh, a članovi Samoborske vinogradarsko vinarske udruge nudili svoja vina.

 


Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Cvjetni med

Med (Dalmacija)

1,00 kn/kg

Maslinovo ulje

"Sapparis" ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75 lit

110,00 kn/kom

Krumpir

krumpir

5,00 kn/kg

Brašno iz cijelog zrna (integralno)

Bademovo brašno - blanširano 500 g

70,00 kn/kom

Maslinovo ulje

ISTARSKA BJELICA

135,00 kn/kom

Meso peradi

Eko piletina

25,00 kn/kg

Eko proizvodi

EKO masline s košticama

25,00 kn/kg

Maslinovo ulje

Ekološko-ekstra djevičansko maslinovo ulje

100,00 kn/L

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje

1,00 kn/L

Teleće meso

SVJEŽA EKO - TELETINA

70,00 kn/kg

Med s dodacima

PČELARICIN SLATKIŠ

35,00 kn/kom

Pjenušava vina

Pjenušac Le Rosé

100,00 kn/L

Slanina

Slavonska slanina

100,00 kn/kg

Eko proizvodi

EKO povrće

20,00 kn/kg

Maslinovo ulje

"Sapparis" ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,25 lit

50,00 kn/kom


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice