Priča Roctor

16.03.2020

 

Glamping na Plitvicama sve privlačniji domaćim gostima

Sat i pol vožnje od Zagreba i Zadra, na samom ulazu u Nacionalni park Plitvička jezera, nalazi se Grabovac, pitoreskno mjesto koje opravdano nosi slogan „Više od odmora, više od prirode.“ Riječ je o turističkom naselju Plitvice Holiday Resort tvrtke Rotokor koje uz klasičan i kamperski smještaj, posjetiteljima pruža i mogućnost glampinga – odmora koji spaja glamur i kampiranje, kroz boravak u indijanskim šatorima, kućicama na jezeru ili pak - u krošnji drveta.

 

Glamping je u inozemstvu već uobičajen način odmora pa ne treba čuditi podatak kako je prošle godine u Plitvice Holiday Resortu bilo čak 95 % stranih gostiju. No, situacija se ove godine promijenila pa je u prva četiri mjeseca udio dolazaka domaćih gostiju bio veći od 45 %.

 

„Cilj nam je bio proširiti našu ponudu s kapacitetima i sadržajem drugačijim od postojećih. S obzirom na rastući trend glampinga i činjenicu da smo udaljeni samo 8 kilometara od Plitvičkih jezera, željeli smo ponuditi glamurozni kampiranje, a da ne ugrozimo naš osjećaj povezanosti s prirodom - zelenilom i vodom koja nas okružuje. Kada kažem drugačiji od postojećeg, mislim da nije samo drugačiji u mojoj okolini, već i različit od bilo kojeg drugog smještaja u kojem su do sada boravili gosti u Hrvatskoj i šire “, tvrdi Dubravko Maričić, predsjednik uprave Rotokor-a.

Da su uspjeli u svom planu potvrđuje i činjenica da je danas to odmaralište s četiri zvjezdice koje je posljednje dvije godine proglašeno najboljim kampiranjem na području središnje Hrvatske. Posljednjih dana turizma u organizaciji Hrvatske gospodarske komore osvojili su i priznanje za kamp s najinovativnijom ponudom smještaja, a jedan su od samo osam kampova u Hrvatskoj koji nose oznaku - Ecocamping.

 

Domaći turisti sve više prepoznaju njihovu kvalitetu, a Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i ulaganja (HAMAG-BICRO) prepoznala je projekt vrijedan 16,76 milijuna kuna koji je u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta kroz Program potpore malom poduzetništvu. i srednji turistički poduzetnici sufinancirani s gotovo 6 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Kamp, koji je svoje prve goste primio 1968., danas nudi i 22 udobne sobe, jedan luksuzni apartman, 10 mobilnih kućica, šest indijskih (tipi) šatora, devet vikendica pored jezera i pet u obnovljenom odmarališnom obliku, ukupne površine 50 000 četvornih metara. loža u nadstrešnici. Kamp smještaj po svojoj prirodi uvelike ovisi o vremenskim prilikama i ima izraženu sezonalnost poslovanja, pa su čvrsti smještajni kapaciteti omogućili produženje turističke sezone. Čak i kuće na drvetu, koje su u potpunosti hrvatski proizvodi, imaju centralno grijanje i kvalitetnu izolaciju, a gostima su na raspolaganju tijekom cijele godine.

„Želimo biti i jesmo pokretači promjena u vidu drugačijeg, modernijeg i inovativnijeg pristupa i shvaćanja turizma, čiji je primarni cilj povećanje razine zadovoljstva krajnjeg korisnika. Na taj način želimo pokrenuti i ostale subjekte u turizmu da razmišljaju i djeluju u tom smjeru“, zaključuje Maričić koji po dovršetku ovog projekta namjerava trajno zaposliti šest novih radnika, a do 2022. godine planiraju u postići 43 % veće prihode. Zato su i oni jedni od #prvih25 HAMAG-BICRO perjanica uspjeha.

 

    Sufinancirano sredstvima tehničke pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija”, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.


Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Rozinjola 1l

30,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75l

21,00 eur/kom

Eko proizvodi

Marmelada od eko mandarine - 370ml

3,80 eur/kom

Ostalo

RUSTIKALNI MLINCI 500gr

2,65 eur/kom

Voćna vina

Vino voćno od Haskapa

13,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 5l

95,00 eur/kom

Ostalo

Vinjak

30,00 eur/L

Batat

Ljubičasti batat

4,00 eur/kg

Proizvodi bez šećera

Namaz Nutmaz maslac od lješnjaka 180g

4,65 eur/kom

Džemovi

Miješani džem od malina i kupina

4,50 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 1l

22,00 eur/kom

Prepeličja jaja

Prepeličja jaja - Istra / Pula

0,20 eur/kom