Ranč Letec u srcu prirode

10.04.2020

Ranč Letec

U mesu divljači uživamo tisućama godina unazad, a konzumacija je te vrste mesa dugo bila privilegija kraljevskih obitelji, plemstva, političkih i drugih elita. Danas ove delicije iz šume i polja možete naći na ranču Letec. Meso divljači visoke je kvalitete i kontroliranog hrvatskoga podrijetla.

Ranč se rasprostire na 200 ha i pored farmerskog uzgoja jelena bave se i poljoprivrednom proizvodnjom žitarica heljde i pira te brašnom istih.  U proteklih 10 godina puno se investiralo u uvoz prakse, znanja i tehnologije sa Novog Zelanda. U gospodarstvo se i dalje ulaže i u razvoj, radi se na povećanju obradivih površina kao i na unaprjeđenju tehnologije.

Meso divljači je visokovrijedna namirnica, koju posebno odlikuju lako probavljive bjelančevine, nizak udio masnoća i kolesterola te fina vlaknasta struktura, a po sadržaju željeza, fosfora, kalija i pojedinih vitamina B skupine, nadmašuje sve domaće vrste mesa. Razlog je jasan. Divljač se hrani finim začinskim biljkama i sočnom travom, pije čistu vodu, živi u prirodnim područjima u kojima uživa u neograničenoj slobodi kretanja i životu lišenom stresa. Prikladno je za gurmane koji imaju povišene masnoće u krvi, a zbog svojih specifičnih nutricionističkih vrijednosti, mogu ga konzumirati svi, od djece pa do starijih osoba.

Heljdino brašno popularno je kao dodatak drugim brašnima ili za korištenje u slasticama.  Heljda je biljka koja ne sadrži gluten. Zbog svog intenzivnog okusa rijetko se samo koristi za pripremu kruha i drugih proizvoda već se miješa s brašnima poput pirovog, zobenog i prosenog. Brašno od heljde može biti tamnije ili svjetlije boje, a poput integralnog brašna, tamnije heljdino brašno sadrži više nutrijenata. Heljdu uzgajaju sami - uzgoj u prijelaznom razdoblju P-0 i P -1-te je tako garantirana kvaliteta iste.

Pirovo brašno se smatra zdravijim i hranjivijim od brašna pšenice i ostalih žitarica. Pir sadrži brojne hranjive tvari koje druge žitarice ne sadrže. Pir ima visok udio ugljikohidrata, ali također ima i visoke razine proteina i dijetalnih vlakana. On također sadrži značajne količine željeza, bakra, mangana, magnezija, fosfora, kalija, cinka, selena, niacina, tiamina, vitamina B6 i folne kiseline. Dijetalna vlakna imaju još jednu ulogu u tijelu, a to je pomoći sniziti razine opasnog kolesterola u tijelu.


Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Džemovi

Miješani džem od malina i kupina

4,50 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 0,75l

17,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Medljikovac med

MED MEDLJIKA 900g

14,00 eur/kom

Čokolade

SOS PMS čokolada /suvenir

2,40 eur/kom

Čokolade

Čokolade i praline

1,00 eur/kom

Svinjsko meso

Potražujemo svježe svinjsko meso

0,13 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Masti životinjskog podrijetla

Guščja mast, 190g

5,31 eur/kom

Ostalo

RUSTIKALNI MLINCI 500gr

2,65 eur/kom

Bijela vina

Sauvignon 2019

5,97 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Lipov med

MED LIPA 900g

12,50 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Žižolera 0.5l

30,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 1l

22,00 eur/kom