Ponuda
CIJELOGODIŠNJA KURA 100 g MATIČNE MLIJEČI
eur
-
135,00/1kom
•
135,00/100kom
•
135,00/1000kom
Država
Hrvatska
Regija
Brodsko-posavska
Dostupna količina
100 kom
Dostava kurirskom službom
Da
ŠTO JE MATIČNA MLIJEČ:
Matična mliječ je hrana za ličinke matice. Njegova nevjerojatna svojstva mogu se vidjeti kada ličinka koja bi inače evoluirala u pčelu radilicu (neplodnu ženku), zbog matične mliječi evoluira u spolno zrelu ženku – maticu. Izlučuju ga pčele dojilje stare 6 do 14 dana. Med i pelud su neophodne sirovine. Mliječ se proizvodi u posebnim žlijezdama pčela dojilja.
IZGLED, OKUS I MIRIS MATIČNE MLIJEČI:
Prepoznatljiv je po blijedožutoj boji, konzistencija je gusto tekuća, slično je kondenziranom mlijeku, kiselkasto-gorkog okusa i specifičnog mirisa.
MATIČNA MLIJEČ - ELIKSIR DUGOVJEČNOSTI
Za matičnu mliječ kažu da je najsavršenija namirnica na svijetu jer hrani, liječi i revitalizira tijelo.
Matična mliječ sadrži bjelančevine, vitamine (A, B, posebno visoku koncentraciju B5 i B6, C,D i E), minerale, enzime, aminokiseline (8 nezamjenjivih), te nezasićene masne kiseline 10-HDA koje postoje samo u matičnoj mliječi i nije je moguće umjetno proizvesti, a potiče rad imunološkog sustava. Također sadrži kolagen koji koži daje svježinu , te na taj način usporava starost, daje snagu te psihofizičku vitalnost. Potiče cirkulaciju, osobito u mozgu, rukama i nogama, a s tim i pamćenje ,a djeluje i kao blagi afrodizijak.
Raznovrsne mogućnosti korištenja matične mliječi daju ovom pčelinjem proizvodu veliki značaj.
Što sve sadržava matična mliječ?
Sadrži kompleksne mješavine: 10-18% bjelančevine (albumini, globulini, glikoproteini, lipoproteini, aminokiseline), 9-15% šećera (prije svega glukoze i fruktoze), 1,5-7% lipida, veliki broj ključnih minerala (kalij, natrij, kalcij, željezo), vitamine(cijeli B-kompleks, C, D, A, K i E vitamin). U matičnoj se mliječi također nalaze i neki enzimi, neurotransmiteri (acetilkolin i kolin), nukleinske kiseline te spolni hormoni (estadiol, progesteron, testosteron). Sadrži 1,5-2% dragocjenu 10-hidroksi decenionsku kiselinu (10 HDA), koju su u prirodi do sada pronašli samo u matičnoj mliječi, te 3,10-dihidroksi-dekansku kiselinu (3,10DDA).
ESENCIJALNE AMINOKISELINE
Sadrži osam esencijalnih aminokiselina (valin, leucin, izoleucin, treonin, metionin, fenilanin, triptofan, lizin). To su esencijalne aminokiseline koje naše tijelo ne može proizvesti samo, pa ih treba unositi s hranom. Ugljikohidrati su u matičnoj mliječi u obliku šećera glukoze, riboze, fruktoze, maltoze i gentibioze, koji na naše tijelo djeluju prvenstveno energetski.
MASTI
Masti u matičnoj mliječi prisutne su u obliku nezasićenih masnih kiselina omega 4 i 6. Tijekom tjelesne aktivnosti masne kiseline izuzetno su važne za nesmetan rad stanica, oslobađanje određenih hormona i apsorpciju vitamina A, D, E, K.
VITAMINI I MINERALI
Sadrži vitamine C, D, B1, B2, B5, B6, E i druge, minerale (Ca, Cu, Fe, P, K, Si, S), baktericidne i antiseptičke tvari (10-hidroksi-trans-decenska kiselina), hormonalne tvari i druge neistražene tvari koje su vjerojatno zaslužne za iznimna svojstva matične mliječi. Vitamini i minerali u matičnoj mliječi izuzetno su važni u našem tijelu za metabolizam, otpornost i jačanje našeg imunološkog sustava.
Ivor: Dr.Peter Kapšt-Apiterapija -Liječenje pčelinjim proizvodima
Matična mliječ posebno se preporučava kod:
pada imuniteta,
iscrpljenosti, kroničnog umora, stresa;
prije i poslije operacija
za vrijeme i nakon kemoterapija
kod visokog tlaka
kod povećane razine šećera u krvi
regulira menstruaciju, te kod promjena u menopauzi
neplodnosti
akni i psorijaze
kardiovaskularnih oboljenja
poremećaja prehrane kod male djece
smanjuje nivo masnoća u krvi
Govorimo: