Ponuda

Čokomed u krem medu 450 g.

eur  -  6,00/1kom  •  6,00/100kom  •  6,00/1000kom

Država

Hrvatska

Regija

Brodsko-posavska

Dostupna količina

100 kom

Dostava kurirskom službom

Da

00% organski kakao i bagremov med sadrži različite hranjive tvari i spojeve koji doprinose njegovim zdravstvenim blagodatima.

Kakao uz minerale, antioksidanse i vlakna sadrži:

Teobromin: Ovaj prirodni stimulans sličan je kofeinu, ali ima blaži učinak. Može poboljšati raspoloženje i energiju.

Anandamid: poznat kao "molekula sreće", koji može izazvati osjećaj ugode

Feniletilamin: Ova kemikalija može potaknuti osjećaj sreće i ljubavi, što doprinosi pozitivnom raspoloženju.

00% organski kakao i bagremov med sadrži različite hranjive tvari i spojene koji doprinose njegovim zdravstvenim blagodatima.

Razlozi za uživanje u kombinaciji kakaa i meda:

Povećava energiju: Kakao, koji se dobiva od zrna kakaovca, sadrži prirodne stimulante poput teobromina i male količine kofeina. Ove tvari mogu pomoći u povećanju budnosti i energičnosti. Kada mu dodaš med, koji je bogat brzim ugljikohidratima, dobivaš savršenu kombinaciju za brzu energiju, idealnu za jutarnji napitak ili užinu nakon treninga.

Poboljšava raspoloženje: Kakao je poznat po svojim svojstvima koja podižu raspoloženje. Sadrži anandamid, poznat kao "molekula sreće", koji može izazvati osjećaj ugode. Med, kao prirodni zaslađivač, dodatno poboljšava okus i čini da se osjećamo bolje, pa je ova kombinacija pravi izbor za trenutke kad želiš podići raspoloženje.

Jača imunitet: Kakao je bogat antioksidansima, posebno flavonoidima, koji pomažu u smanjenju upala i jačanju krvnih žila. Med, s druge strane, poznat je po svojim antibakterijskim svojstvima i može pomoći u jačanju imunološkog sustava. Zajedno, ova kombinacija može doprinijeti boljem zdravlju i otpornosti organizma.

Prirodna slatkoća: Med je prirodni zaslađivač koji ne sadrži rafinirane šećere, što ga čini zdravijom alternativom. Kada se kombinira s kakao prahom, koji je često gorak, med dodaje prijatnu slatkoću koja ublažava okus, čineći da deserti ili napici budu ukusniji, a istovremeno zadržavaju hranjivu vrijednost.

Hranjive tvari: Antioksidansi, vlakna, miderali, teobromin, vitamini C i B skupine.

Zdraviji obroci: Ova kombinacija može obogatiti jutarnje obroke. Kakao sadrži vlakna i minerale poput magnezija i željeza, dok med dodaje prirodnu slatkoću. Možeš je dodati u smoothieje, kašu ili jogurt, čime stvaraš hranljiv i ukusan doručak koji će te dugo držati sitim.

1. Hranjive tvari u 100% organskom kakau

Antioksidansi: Kakao je bogat flavonoidima, koji su snažni antioksidansi. Oni pomažu u borbi protiv slobodnih radikala u tijelu i mogu smanjiti rizik od kroničnih bolesti.

Vlakna: Kakao sadrži prehrambena vlakna koja pomažu u probavi i održavanju osjećaja sitosti.

Minerali:

Magnezij: Bitan za zdravlje kostiju, mišićnu funkciju i energetski metabolizam.

Željezo: Ključan za transport kisika u krvi.

Cink: Važan za imunitet i zdravlje kože.

Kalij: Pomaže u regulaciji krvnog tlaka.

Masti: Organski kakao sadrži zdrave masnoće, uključujući kakao maslac, koji su izvor esencijalnih masnih kiselina.

Teobromin: Ovaj prirodni stimulans sličan je kofeinu, ali ima blaži učinak. Može poboljšati raspoloženje i energiju.

Anandamid: poznat kao "molekula sreće", koji može izazvati osjećaj ugode

Feniletilamin: Ova kemikalija može potaknuti osjećaj sreće i ljubavi, što doprinosi pozitivnom raspoloženju.

Vitamin C: Iako u manjim količinama, kakao također sadrži vitamin C, koji je važan za imunitet i zdravu kožu.

2. Hranjive tvari u bagremovom medu

Vitamini:

Vitamin C: Pomaže u jačanju imunološkog sustava.

Vitamini B skupine: Kao što su B1, B2, B3, B5 i B6, važni za metabolizam i energiju.

Minerali:

Kalij: Regulira krvni tlak i pomaže u održavanju ravnoteže tekućina.

Magnezij: Ključan za mnoge tjelesne funkcije, uključujući rad mišića i živčanog sustava.

Cink: Pomaže u jačanju imunološkog sustava i zacjeljivanju rana.

Amino kiseline: U manjoj mjeri, bagremov med sadrži i neke amino kiseline koje su važne za tjelesne funkcije.

Antioksidansi:

Flavonoidi: Pomažu u smanjenju oksidativnog stresa i mogu imati protuupalna svojstva.

Enzimi: Prisutni enzimi u medu pomažu u razgradnji šećera i poboljšavaju probavu.

Govorimo:

Proizvođač

OPG Pčelarstvo Oreč
OPG

Tadije Smičiklasa 58
Slavonski Brod 35000
Hrvatska
Brodsko-posavska

tomislav.orec@gmail.com

Pogledaj sve oglase ovog proizvođača
Kontaktiraj proizvođača