Sv. Petar u Šumi - 13. do 15. svibnja 2022.
Sajam ''S klobasicom u EU'' je zamišljen kao događaj koji na poseban način promovira proizvodnju i prodaju tradicionalnih hrvatskih kobasičarskih proizvoda, na jedinstvenom mjestu u centru turističke Istre, Sv. Petru u Šumi, najvećemu hrvatskom „gradu od kobasica“.
Za vrijeme sajma organizirati će se razni programi, gourmet, zabavni događaji, glazbeni program, atrakcije i gastro eventi u znaku kobasica i specijaliteta koji se mogu pripremiti od kobasica, mini konferencija.
Tijekom sajma održati će se i sedmo svjetsko prvenstvo u nadivanju kobasica na beku.
Kako se to pune kobasice na beku i što je beka?
Proizvodnja kobasice pomoću beke (šibe) seže u daleku prošlost kada domaćinstva nisu imala punilice za izradu kobasica pa su se morali snalaziti kako su znali i umjeli. Vrlo je jednostavan način izrade kobasica na beku jer je za izradu potrebno samo meso, svinjsko crijevo i beka(šiba).
Komentari
Dodaj komentarKomentiraj