Crni rižoto

Sipu (1,2 kg) operemo,osušimo,odstranimo im tamnu kožicu i kost,a vrećicu s crnilom pažljivo izvadimo (da se crnilo ne razlije) i sačuvamo.

Luk (200g) očistimo i narežemo, a češnjak (3 režnja) i peršin (2 grančice) koji usitnimo.

Sipu narežemo na kolutiće, te u prikladnoj posudi zagrijemo maslinovo ulje (1dl), dodamo sitno isjeckani luk,češnjak,peršin i narezane sipe.

Začinimo po želji.

Kratko pirjamo,dodamo umak od rajčice (50 g), zalijemo vodom i pirjamo dok sipe napola ne omekšaju.

Dodamo očišćenu i opranu rižu (300g) pa dolijevamo vodu ili riblju juhu toliko da tekućina prekrije rižu.

Kuhamo na laganoj vatri uz povremeno miješanje.

Kad riža omekša umiješamo crnilo iz vrećice.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Poriluk

Krumpir

1,00 eur/kg

Bučino ulje

Nagrađivano varaždinsko bučino ulje 0,50 l

12,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Lignje

Domaće jadranske lignje

0,01 eur/kg

Špageti

Spaghetti 400 g

1,00 eur/kom

Ostalo

Otkupljujem povrće

0,13 eur/kg

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje 0.5l

10,40 eur/kom

Tikvice

Tikvice

0,01 eur/kg

Tanki rezanci za juhu

Jušni rezanci s mrkvom 400 g

1,00 eur/kom

Ostalo

Kupujem juneći loj

0,66 eur/kg

Poklon paketi

Poklon paket Božić

28,00 eur/kom

Jabuke

EKO Jabuka Fuji

2,40 eur/kg

Melem

Zlatna mast od 24 ljekovite biljke 100ml – BioProizvodi Varaždin.

20,00 eur/kom

Šljivovica

Rakija šljiva - 1L

13,00 eur/L