Crni rižoto

Sipu (1,2 kg) operemo,osušimo,odstranimo im tamnu kožicu i kost,a vrećicu s crnilom pažljivo izvadimo (da se crnilo ne razlije) i sačuvamo.

Luk (200g) očistimo i narežemo, a češnjak (3 režnja) i peršin (2 grančice) koji usitnimo.

Sipu narežemo na kolutiće, te u prikladnoj posudi zagrijemo maslinovo ulje (1dl), dodamo sitno isjeckani luk,češnjak,peršin i narezane sipe.

Začinimo po želji.

Kratko pirjamo,dodamo umak od rajčice (50 g), zalijemo vodom i pirjamo dok sipe napola ne omekšaju.

Dodamo očišćenu i opranu rižu (300g) pa dolijevamo vodu ili riblju juhu toliko da tekućina prekrije rižu.

Kuhamo na laganoj vatri uz povremeno miješanje.

Kad riža omekša umiješamo crnilo iz vrećice.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

L jaja težine 63-73 g

Domaća jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Jabuke

EKO Jabuka Gala

2,40 eur/kg

Magareće mlijeko

Magareće mlijeko

25,00 eur/L

Prirodni (100%) sokovi

Eko 100% sok sibirske borovnice - haskapa

12,00 eur/L

Pršut

PRŠUT JELENIĆ bez kosti 500g

30,00 eur/kom

Cherry rajčica

Mini rajčice

1,00 eur/kg

Blitva

Blitva

1,00 eur/kg

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

Tabasco

Ljuti umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

Repa

Repa za kiseljenje

0,50 eur/kg

Tartufi

Crni sjeckani tartuf 90 g

21,25 eur/kom

Ostalo

Kozja skuta

15,00 eur/kg

Slanina

Domaća slanina

0,13 eur/kg

L jaja težine 63-73 g

Jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom