Pečena orada u vinu

Oradu (1,5 kg) očistimo i osušimo izvana i iznutra upijajućim papirom.

Prije samog pečenja razrežemo ju uzdužno i začinimo solju i paprom po želji.

Krumpir operemo,ogulimo i narežemo na ploške,zatim ih nauljimo i posolimo i dobro izmješamo da se sve dobro prožme.

Krumpir stavimo u pleh,i na njega stavimo pripremljenu ribu.

Stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 200°C.

Pečemo oko 50 minuta sa povremenim premazivanjem ribe sa uljem.

U međuvremenu pripremimo mješavinu od malo vode ili ribljeg temeljca,ulja,nasjeckanog peršina,ružmarina,lovorovog lista,limunovog soka,vina,malo soli,papra i češnjaka.

Pri kraju pečenja prelijemo ribu i krumpir sa pripremljenom mješavinom.

Pečenu oradu s krumpirom možemo pozlužiti u istoj vatrostalnoj posudi u kojoj se i pekla.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

CBD proizvodi

CBD KAPI (20%) 10ML - PUNI SPEKTAR

73,00 eur/kom

Med s dodacima

IMUNO BOMBA 450 G

8,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Gin

Bogowski vanila gin

32,00 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Njega lica

COLLAGEN CREAM 50 ml

27,00 eur/kom

Kava

KAVA OD ŽIRA 100 g

7,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Biljne kapsule

BILJKE ZA DIJABETES kapsule

35,00 eur/kom

Sladila

SUKRALOZA U PRAHU 1kg

45,00 eur/kg

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Bučino ulje

Stopostotno bučino ulje 250 ml

8,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Bučino ulje

BUČINO ULJE hladno prešano (0,5l)

20,00 eur/kom