pečena povrtna salata

Povrće moramo dobro oprati te posušiti papirnatim ubrusom.

Paprike i patlidžane mjestimično izbodite čačkalicom te ih posložite na lim skupa s rajčicama i pecite dok ne postane mekano.

Izvadite iz pećnice, te rajčicama, paprikama i patlidžanima ogulite kožu dok su još vrući i isijecite na komadiće.

U drugoj posudi zagrijte maslinovo ulje, dodajte jednu sitno sjeckanu ljutiku i sjeckani češnjak i pirjajte dok ljutika ne postane staklasta.

Zatim dodajte rajčice, paprike i patlidžane te dok kuha neprekidno miješajte i postepeno začinite po želji (sol,papar, crvena paprika..)

Pirjajte na laganoj vatri 30-40 minuta.

Kada je gotovo sklonite s vatre i pustite da se ohladi te stavite salatu u hladnjak najmanje 3 sata prije posuživanja.

Ukrasite kosanim peršinom.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Prepeličja jaja

Ukiseljena (marinirana) prepeličja jaja

10,00 eur/kom

Bučino ulje

BUČINO ULJE hladno prešano (0,5l)

20,00 eur/kom

Tabasco

Ljuti chili umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Biska

Rakija Biska 0,70 l

24,00 eur/kom

Inćuni

Marinirani inćun - 370ml

8,50 eur/kom

Kozji sir

Polutvrdi kozji sir

20,00 eur/kg

Bučino ulje

100% bučino ulje 0,5l

11,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO BATAT - ljubičasti

3,00 eur/kg

Bučino ulje

Slavonsko bučino ulje

22,00 eur/L

Sladila

SUKRALOZA U PRAHU 1kg

45,00 eur/kg

Med s dodacima

IMUNO BOMBA 450 G

8,00 eur/kom

Feta

Ovčji feta sir

10,00 eur/kom

Ostalo

Bamija-Rezana bamija Okra

200,00 eur/kom

Pršut

Pršut Ruža

12,50 eur/kg

Gin

Torpedo-51

37,16 eur/kom