pečena povrtna salata

Povrće moramo dobro oprati te posušiti papirnatim ubrusom.

Paprike i patlidžane mjestimično izbodite čačkalicom te ih posložite na lim skupa s rajčicama i pecite dok ne postane mekano.

Izvadite iz pećnice, te rajčicama, paprikama i patlidžanima ogulite kožu dok su još vrući i isijecite na komadiće.

U drugoj posudi zagrijte maslinovo ulje, dodajte jednu sitno sjeckanu ljutiku i sjeckani češnjak i pirjajte dok ljutika ne postane staklasta.

Zatim dodajte rajčice, paprike i patlidžane te dok kuha neprekidno miješajte i postepeno začinite po želji (sol,papar, crvena paprika..)

Pirjajte na laganoj vatri 30-40 minuta.

Kada je gotovo sklonite s vatre i pustite da se ohladi te stavite salatu u hladnjak najmanje 3 sata prije posuživanja.

Ukrasite kosanim peršinom.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Blitva

Blitva

1,00 eur/kg

L jaja težine 63-73 g

Domaća jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Repa

Repa za kiseljenje

0,50 eur/kg

Ostalo

Kozja skuta

15,00 eur/kg

Cherry rajčica

Mini rajčice

1,00 eur/kg

Prirodni (100%) sokovi

Eko 100% sok sibirske borovnice - haskapa

12,00 eur/L

Jabuke

EKO Jabuka Gala

2,40 eur/kg

Celer

Korijen celera

1,00 eur/kg

Slanina

Domaća slanina

0,13 eur/kg

Grah

Suhi grah Trešnjevac

4,00 eur/kg

Magareće mlijeko

Magareće mlijeko

25,00 eur/L

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg

Tabasco

Ljuti umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom