Povrće moramo dobro oprati te posušiti papirnatim ubrusom.
Paprike i patlidžane mjestimično izbodite čačkalicom te ih posložite na lim skupa s rajčicama i pecite dok ne postane mekano.
Izvadite iz pećnice, te rajčicama, paprikama i patlidžanima ogulite kožu dok su još vrući i isijecite na komadiće.
U drugoj posudi zagrijte maslinovo ulje, dodajte jednu sitno sjeckanu ljutiku i sjeckani češnjak i pirjajte dok ljutika ne postane staklasta.
Zatim dodajte rajčice, paprike i patlidžane te dok kuha neprekidno miješajte i postepeno začinite po želji (sol,papar, crvena paprika..)
Pirjajte na laganoj vatri 30-40 minuta.
Kada je gotovo sklonite s vatre i pustite da se ohladi te stavite salatu u hladnjak najmanje 3 sata prije posuživanja.
Ukrasite kosanim peršinom.
Dobar tek!
Komentari
Dodaj komentarKomentiraj