Komiška pogača

U posudi lagano zagrijemo vodu da bude mlaka.

Dodamo šećer s kvascem i ostavimo da kvasac uskisne.

U drugu posudu dodamo brašno (pola oštro , pola glatko) i pomiješamo s kvascem, dodamo pstohvat soli i umijesimo.

Kada je tijesto gotovo ostavimo ga oko sat vremena na toplom dok se ne digne pa ga podijelimo na dva jednaka dijela.

Prvi dio raširimo po limu te na njega poslažemo tanko narezan luk, po luku slane inćune te sve poslijemo maslinovim uljem i pospemo origanom.

Drugim dijelom tijesta sve to pokrijemo i zavijemo krajeve da nam smjesa ne iscuri te vilicom izbodemo tijesto.

Ostavimo pogaču u limu još 30 minuta da se digne.

Pećnicu ugrijemo na 200 stupnjeva i pogaču pečemo 40-50 minuta.

Pogaču možemo jesti i hladnu i toplu.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Jabuke

EKO Jabuka Fuji

2,40 eur/kg

Bučino ulje

Nagrađivano varaždinsko bučino ulje 0,50 l

12,00 eur/kom

Poklon paketi

Poklon paket Božić

28,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg

Šljivovica

Rakija šljiva - 1L

13,00 eur/L

Ostalo

Otkupljujem povrće

0,13 eur/kg

Špageti

Spaghetti 400 g

1,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Lignje

Domaće jadranske lignje

0,01 eur/kg

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje 0.5l

10,40 eur/kom

Melem

Zlatna mast od 24 ljekovite biljke 100ml – BioProizvodi Varaždin.

20,00 eur/kom

Proizvodi bez šećera

SMOKVENJAK kobasica 100 g

2,50 eur/kom

Poriluk

Krumpir

1,00 eur/kg

Svinjsko meso

Potražujemo svježe svinjsko meso

0,13 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg