Komiška pogača

U posudi lagano zagrijemo vodu da bude mlaka.

Dodamo šećer s kvascem i ostavimo da kvasac uskisne.

U drugu posudu dodamo brašno (pola oštro , pola glatko) i pomiješamo s kvascem, dodamo pstohvat soli i umijesimo.

Kada je tijesto gotovo ostavimo ga oko sat vremena na toplom dok se ne digne pa ga podijelimo na dva jednaka dijela.

Prvi dio raširimo po limu te na njega poslažemo tanko narezan luk, po luku slane inćune te sve poslijemo maslinovim uljem i pospemo origanom.

Drugim dijelom tijesta sve to pokrijemo i zavijemo krajeve da nam smjesa ne iscuri te vilicom izbodemo tijesto.

Ostavimo pogaču u limu još 30 minuta da se digne.

Pećnicu ugrijemo na 200 stupnjeva i pogaču pečemo 40-50 minuta.

Pogaču možemo jesti i hladnu i toplu.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Bučino ulje

Slavonsko bučino ulje

22,00 eur/L

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75l

21,00 eur/kom

Pršut

Pršut Ruža

12,50 eur/kg

Sladila

SUKRALOZA U PRAHU 1kg

45,00 eur/kg

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Majčina dušica

Ukiseljeni Motar (Petrovac) - 720 ml

10,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Kozji sir

Polutvrdi kozji sir

20,00 eur/kg

Bučino ulje

100% bučino ulje 0,5l

11,00 eur/kom

Biljne kapsule

BILJKE ZA DIJABETES kapsule

35,00 eur/kom

Bučino ulje

BUČINO ULJE hladno prešano (0,5l)

20,00 eur/kom

Crna vina

Prtugizec 2020 1l

3,32 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO BATAT - ljubičasti

3,00 eur/kg

Ostalo

Bamija-Rezana bamija Okra

200,00 eur/kom