Pašteta od ugora s kaparima

Ugora (1 kg) narežemo na veće komade,stavimo u posudu i dodamo vode toliko da prekrije ribu.

Zatim dodamo jabučnog octa (1 dl), listove lovora (3-4 lista), 4-5 režnja sitno narezanog češnjaka,1 grančica ružmarina,malo soli,papra i žličicu vegete.

Kuhati 20 minuta i zatim ribu izvadimo,ohladimo i meso odvojimo od kosti.

Ribu stavimo u posudu,dodamo 1 dl maslinovog ulja,2-3 režnja češnjaka,papar i žličicu vegete pa sve pjenasto izmješamo električnom mješalicom.

Pripremljenu paštetu ostavimo u hladnjaku da se dobro ohladi.

Na tanjur ili u zdjelicu stavimo listove salate pa na njih složite paštetu oblikovanu žlicom ili nekim drugim kalupom.

Savjet: Ovako pripremljenu paštetu možemo po želji i ukusu nadopuniti majonezom,senfom,peršinom itd.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Majčina dušica

Ukiseljeni Motar (Petrovac) - 720 ml

10,00 eur/kom

Suhe smokve

Suhe smokve

2,65 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Inćuni

Marinirani inćun - 370ml

8,50 eur/kom

Bučino ulje

100% bučino ulje 0,5l

11,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Tabasco

Ljuti chili umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Slatki likeri

Terranino

17,12 eur/L

Bučino ulje

Slavonsko bučino ulje

22,00 eur/L

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Istarska Bjelica 0,5 l

18,00 eur/kom

Gotovi proizvodi

Bijela tartufata 90 g

12,50 eur/kom