Juha od dagnji

Luk očistimo i narežemo na kolutiće.

Češnjak očistimo i sitno nakošemo.

Rajčicu očistimo od kože i sitno nasjeckamo.

Dagnje operemo i očistimo pa ih stavimo u lonac sa lukom i posolimo.

Kuhamo bez vode na laganoj vatri i kada se dagnje otvore izvadimo ih iz ljuski.

Sok koji je ostao u loncu procijedimo i

dolijemo vode da sve skupa bude oko 8 dl tekućine pa dodamo ulje, češnjak, rajčicu, vino, peršin i papar.

Kada zavrije stavimo rižu i kuhamo dok omekša.

Pred kraj kuhanja ubacimo dagnje.

Ukrasiti možemo ljušturama dagnji i cvijetićima peršina.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Tikvice

Tikvice

0,01 eur/kg

Repa

Repa za kiseljenje

0,50 eur/kg

Maslinovo ulje

"Sapparis" ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75 lit

14,60 eur/kom

Jabuke

EKO Jabuka Gala

2,40 eur/kg

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

L jaja težine 63-73 g

Domaća jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Cherry rajčica

Mini rajčice

1,00 eur/kg

Grah

Suhi grah Trešnjevac

4,00 eur/kg

Ostalo

Kozja skuta

15,00 eur/kg

Magareće mlijeko

Magareće mlijeko

25,00 eur/L

Tabasco

Ljuti umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Meso peradi

Potražujemo EKO pačje i pureće meso

7,96 eur/kg

Pirovo brašno

Pirovo brašno

2,00 eur/kg