Hladna juha od višnje

Svježe višnje očistimo od koštica pa ih stavimo kuhati prelivene sa 1 dl vode maksimalno 10 minuta.

Višnje malo ohladimo i nasjeckamo ih u blenderu te ih vratimo u posudu gdje su se kuhale.

Škrobno brašno razmutimo u malo vode.

Dodamo ostatak vode, sol, škrobno brašno višnjama i kuhamo oko 3 minute.

Juhu stavimo u hladnjak.

Poslužujemo ju hladnu pomiješanu sa vrhnjem.

Možemo ukrasiti zobenim pahuljicama!

Navedene količine su za 4 osobe!

Dobar tek!

*koristimo škrobno brašno!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

Tikvice

Tikvice

0,01 eur/kg

L jaja težine 63-73 g

Jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg

Celer

Korijen celera

1,00 eur/kg

Grah

Suhi grah Trešnjevac

4,00 eur/kg

Slanina

Domaća slanina

0,13 eur/kg

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

L jaja težine 63-73 g

Domaća jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Magareće mlijeko

Magareće mlijeko

25,00 eur/L

Tabasco

Ljuti umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Jabuke

EKO Jabuka Gala

2,40 eur/kg

Pršut

PRŠUT JELENIĆ bez kosti 500g

30,00 eur/kom

Prirodni (100%) sokovi

Eko 100% sok sibirske borovnice - haskapa

12,00 eur/L