Škarpina s krumpirima

Škarpinu (1,5 kg) očistimo od ljusaka,utrobe i škrga i operemo ju (po želji odstranimo glavu).

Krumpir (1,5 kg) ogulimo,operemo i narežemo na deblje ploške,začinimo i pouljimo.

U nauljeni lim stavimo pripremljenu škarpinu,a oko ribe složimo krumpir,režanj češnjaka i luk narezan na pola.

Stavimo sve u pećnicu na temperaturu od 180°C i pečemo 50 minuta.

Pečemo uz povremeno premazivanje uljem.

U međuvremenu pripremimo umak od mješavine od 2 dl ribljeg temeljca,2 dl bijelog vina,limunovog soka (1 limun),grančice ružmarina,lovorovog lista,usitnjenog peršina (1 svežanj) i 3 režnja češnjaka,soli i papra po želji.

Pri kraju pečenja jelo podijelimo pripremljenim umakom.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Meso peradi

Potražujemo EKO pačje i pureće meso

7,96 eur/kg

CBD proizvodi

CBD Med

22,00 eur/kom

Prirodni (100%) sokovi

Eko 100% sok sibirske borovnice - haskapa

12,00 eur/L

L jaja težine 63-73 g

Domaća jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

Blitva

Blitva

1,00 eur/kg

Paprika

Crvena paprika

1,00 eur/kg

Cherry rajčica

Mini rajčice

1,00 eur/kg

Magareće mlijeko

Magareće mlijeko

25,00 eur/L

Ostalo

Kozja skuta

15,00 eur/kg

Tikvice

Tikvice

0,01 eur/kg

Tabasco

Ljuti umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Jabuke

EKO Jabuka Gala

2,40 eur/kg

Maslinovo ulje

"Sapparis" ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75 lit

14,60 eur/kom

Tartufi

Crni sjeckani tartuf 90 g

21,25 eur/kom