Škarpina s krumpirima

Škarpinu (1,5 kg) očistimo od ljusaka,utrobe i škrga i operemo ju (po želji odstranimo glavu).

Krumpir (1,5 kg) ogulimo,operemo i narežemo na deblje ploške,začinimo i pouljimo.

U nauljeni lim stavimo pripremljenu škarpinu,a oko ribe složimo krumpir,režanj češnjaka i luk narezan na pola.

Stavimo sve u pećnicu na temperaturu od 180°C i pečemo 50 minuta.

Pečemo uz povremeno premazivanje uljem.

U međuvremenu pripremimo umak od mješavine od 2 dl ribljeg temeljca,2 dl bijelog vina,limunovog soka (1 limun),grančice ružmarina,lovorovog lista,usitnjenog peršina (1 svežanj) i 3 režnja češnjaka,soli i papra po želji.

Pri kraju pečenja jelo podijelimo pripremljenim umakom.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75l

21,00 eur/kom

Ostalo

Bamija-Rezana bamija Okra

200,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Pršut

Pršut Ruža

12,50 eur/kg

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Bučino ulje

Slavonsko bučino ulje

22,00 eur/L

Kozji sir

Polutvrdi kozji sir

20,00 eur/kg

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Eko proizvodi

EKO BATAT - ljubičasti

3,00 eur/kg

Feta

Ovčji feta sir

10,00 eur/kom

Dimljeni mesni proizvodi

Sušena pačja prsa "La Dame", 250g

10,00 eur/kom

Bučino ulje

Stopostotno bučino ulje 250 ml

8,00 eur/kom

Prepeličja jaja

Ukiseljena (marinirana) prepeličja jaja

10,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Kava

Kava od žira

7,00 eur/kom