Škarpina s krumpirima

Škarpinu (1,5 kg) očistimo od ljusaka,utrobe i škrga i operemo ju (po želji odstranimo glavu).

Krumpir (1,5 kg) ogulimo,operemo i narežemo na deblje ploške,začinimo i pouljimo.

U nauljeni lim stavimo pripremljenu škarpinu,a oko ribe složimo krumpir,režanj češnjaka i luk narezan na pola.

Stavimo sve u pećnicu na temperaturu od 180°C i pečemo 50 minuta.

Pečemo uz povremeno premazivanje uljem.

U međuvremenu pripremimo umak od mješavine od 2 dl ribljeg temeljca,2 dl bijelog vina,limunovog soka (1 limun),grančice ružmarina,lovorovog lista,usitnjenog peršina (1 svežanj) i 3 režnja češnjaka,soli i papra po želji.

Pri kraju pečenja jelo podijelimo pripremljenim umakom.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Bučino ulje

Stopostotno bučino ulje 250 ml

8,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Prepeličja jaja

Ukiseljena (marinirana) prepeličja jaja

10,00 eur/kom

Bučino ulje

BUČINO ULJE hladno prešano (0,5l)

20,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO BATAT - ljubičasti

3,00 eur/kg

CBD proizvodi

CBD KAPI (20%) 10ML - PUNI SPEKTAR

73,00 eur/kom

Pršut

Pršut Ruža

12,50 eur/kg

Gin

Torpedo-51

37,16 eur/kom

Biska

Rakija Biska 0,70 l

24,00 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Dimljeni mesni proizvodi

Sušena pačja prsa "La Dame", 250g

10,00 eur/kom

Gin

Bogowski vanila gin

32,00 eur/kom

Njega lica

COLLAGEN CREAM 50 ml

27,00 eur/kom