Škarpina s krumpirima

Škarpinu (1,5 kg) očistimo od ljusaka,utrobe i škrga i operemo ju (po želji odstranimo glavu).

Krumpir (1,5 kg) ogulimo,operemo i narežemo na deblje ploške,začinimo i pouljimo.

U nauljeni lim stavimo pripremljenu škarpinu,a oko ribe složimo krumpir,režanj češnjaka i luk narezan na pola.

Stavimo sve u pećnicu na temperaturu od 180°C i pečemo 50 minuta.

Pečemo uz povremeno premazivanje uljem.

U međuvremenu pripremimo umak od mješavine od 2 dl ribljeg temeljca,2 dl bijelog vina,limunovog soka (1 limun),grančice ružmarina,lovorovog lista,usitnjenog peršina (1 svežanj) i 3 režnja češnjaka,soli i papra po želji.

Pri kraju pečenja jelo podijelimo pripremljenim umakom.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje 0.5l

10,40 eur/kom

Poriluk

Krumpir

1,00 eur/kg

Tanki rezanci za juhu

Jušni rezanci s mrkvom 400 g

1,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg

Šljivovica

Rakija šljiva - 1L

13,00 eur/L

Špageti

Spaghetti 400 g

1,00 eur/kom

Pastrva

PASTRVA

3,98 eur/kg

Jabuke

EKO Jabuka Fuji

2,40 eur/kg

Tikvice

Tikvice

0,01 eur/kg

Proizvodi bez šećera

SMOKVENJAK kobasica 100 g

2,50 eur/kom

Masti životinjskog podrijetla

Guščja mast, 600g

20,00 eur/kom

Poklon paketi

Poklon paket Božić

28,00 eur/kom

Ostalo

Otkupljujem povrće

0,13 eur/kg

Svinjsko meso

Potražujemo svježe svinjsko meso

0,13 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg