Domaći rezanci s lososom

Lososa (400g sušenog ili u ulju) narežemo na rezance.

Luk (120g) očistimo i sitno narežemo.

Češnjak (3 režnja) i peršin (1 svežanj) sitno nasjeckamo.

Svježu rajčicu (100g) kratko stavimo u kipuću vodu, ogulimo im kožu i izvadimo sjemenke te ih zatim narežemo na kockice.

Kapare (30g) sitno iskosamo.

Tjesteninu (400g domaće široke tjestenine-tagliateli) skuhamo u kipućoj slanoj vodi.

Pripremimo ostale potrebne namirnice.

Maslac (60g) i ulje (0,4 dl) zagrijemo na zagrijanoj tavi i stavimo pržiti narezani luk,dodamo češnjaka,rezance lososa,pripremljenu svježu rajčicu narezanu na kockice i kapare.

Sve malo propirjamo,zatim pobrašnimo,i dodamo soli,papra ,limunovog soka (1-2 limuna) pa prelijemo bijelim vinom (0,8 dl) i ribljim temeljcom (1 dl).

Umak pospemo peršinom i poklopljeno propirjamo 15 minuta.

Kuhanu tjesteninu prelijemo polovicom umaka i kratko propirjamo tako da tjestenina dobije okus lososa.

Propirjanu tjesteninu složimo na ugrijani tanjur i prelijemo umakom.

Uz tjesteninu poslužimo ribani sir.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Gotovi proizvodi

Bijela tartufata 90 g

12,50 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Istarska Bjelica 0,5 l

18,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Suhe smokve

Suhe smokve

2,65 eur/kom

Tabasco

Ljuti chili umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Bučino ulje

100% bučino ulje 0,5l

11,00 eur/kom

Inćuni

Marinirani inćun - 370ml

8,50 eur/kom

Majčina dušica

Ukiseljeni Motar (Petrovac) - 720 ml

10,00 eur/kom

Slatki likeri

Terranino

17,12 eur/L

Bučino ulje

Slavonsko bučino ulje

22,00 eur/L