Varivo od špinata i kelja

Recept za 4 osobe

Oprani špinat nasjeckati na krupno. Kelj oprati i narezati na manje komade. Mrkvu narezati na kolutiće a tikvice i krumpir na sitnije kocke.

Na zagrijanu masnoću dodati sitno nasjeckanog luka i kada poprimi jantarnu boju, dodati mu narezano povrće.

To sve pirjamo 15 minuta pa mu dodamo juhu i ostavimo da to sve kuha još cca 30 minuta.

Posudu poklopimo.

Zagrijati maslac u posebnoj posudi te unutra staviti 4 šnite kruha narezanih na kockice. Kada kruh bude malo popržen, dodajemo sitno narezan češnjak.

Varivo poslužujemo tako što u tanjur prvo stavimo popržen kruh te ih zalijemo varivom.

Juhu napravimo za vrijeme kuhanja variva tako što u prokuhanu vodu dodamo veliku jušnu žlicu vegete.

Napomena: tijekom kuhanja variva, može se ubaciti i grančica ružmarina ali se nakon 10 minuta izvadi van.

Vrijeme potrebno za prigotovljavanje jela: 60 minuta

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Tikvice

Tikvice

0,01 eur/kg

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg

Magareće mlijeko

Magareće mlijeko

25,00 eur/L

Blitva

Blitva

1,00 eur/kg

L jaja težine 63-73 g

Domaća jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Prirodni (100%) sokovi

Eko 100% sok sibirske borovnice - haskapa

12,00 eur/L

L jaja težine 63-73 g

Jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

Pirovo brašno

Pirovo brašno

2,00 eur/kg

Celer

Korijen celera

1,00 eur/kg

Meso peradi

Potražujemo EKO pačje i pureće meso

7,96 eur/kg

Jabuke

EKO Jabuka Gala

2,40 eur/kg

Repa

Repa za kiseljenje

0,50 eur/kg

Slanina

Domaća slanina

0,13 eur/kg