Varivo od špinata i kelja

Recept za 4 osobe

Oprani špinat nasjeckati na krupno. Kelj oprati i narezati na manje komade. Mrkvu narezati na kolutiće a tikvice i krumpir na sitnije kocke.

Na zagrijanu masnoću dodati sitno nasjeckanog luka i kada poprimi jantarnu boju, dodati mu narezano povrće.

To sve pirjamo 15 minuta pa mu dodamo juhu i ostavimo da to sve kuha još cca 30 minuta.

Posudu poklopimo.

Zagrijati maslac u posebnoj posudi te unutra staviti 4 šnite kruha narezanih na kockice. Kada kruh bude malo popržen, dodajemo sitno narezan češnjak.

Varivo poslužujemo tako što u tanjur prvo stavimo popržen kruh te ih zalijemo varivom.

Juhu napravimo za vrijeme kuhanja variva tako što u prokuhanu vodu dodamo veliku jušnu žlicu vegete.

Napomena: tijekom kuhanja variva, može se ubaciti i grančica ružmarina ali se nakon 10 minuta izvadi van.

Vrijeme potrebno za prigotovljavanje jela: 60 minuta

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Kristalka

Salata kristal

1,30 eur/kg

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Prirodni slatkiši

SMOKVENJAK kobasica 100 g

2,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Kava

KAVA OD ŽIRA 100 g

7,00 eur/kom

Ostalo

ZAGORSKI MLINCI 500gr

1,99 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Krumpir

Mladi krumpir

1,20 eur/kg

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Maslinovo ulje

Premium ekstra djevičansko maslinovo ulje Kristofola - buža 0,50L

23,00 eur/kom

Njega lica

COLLAGEN CREAM 50 ml

27,00 eur/kom