Recept za 4 osobe
Oprani špinat nasjeckati na krupno. Kelj oprati i narezati na manje komade. Mrkvu narezati na kolutiće a tikvice i krumpir na sitnije kocke.
Na zagrijanu masnoću dodati sitno nasjeckanog luka i kada poprimi jantarnu boju, dodati mu narezano povrće.
To sve pirjamo 15 minuta pa mu dodamo juhu i ostavimo da to sve kuha još cca 30 minuta.
Posudu poklopimo.
Zagrijati maslac u posebnoj posudi te unutra staviti 4 šnite kruha narezanih na kockice. Kada kruh bude malo popržen, dodajemo sitno narezan češnjak.
Varivo poslužujemo tako što u tanjur prvo stavimo popržen kruh te ih zalijemo varivom.
Juhu napravimo za vrijeme kuhanja variva tako što u prokuhanu vodu dodamo veliku jušnu žlicu vegete.
Napomena: tijekom kuhanja variva, može se ubaciti i grančica ružmarina ali se nakon 10 minuta izvadi van.
Vrijeme potrebno za prigotovljavanje jela: 60 minuta
Komentari
Dodaj komentarKomentiraj