Njoke u povrtnom umaku

Recept za 4 osobe

Očišćeni poriluk i mrkvu narezati na tanke kolutiće. Papriku narezati na kockice.

Očistiti tikvicu, izdubiti je i narezati na ploške.

Na zagrijanoj masnoći dodati povrće. Dok je sve lagano na vatri dodati jednu jušnu žlicu maslaca.

Nakon nekoliko minuta postepeno dodavati juhu te je povremeno miješati.

Pirjati tako cca 20 minuta na na laganoj vatri.

Zgusnemo ga vrhnjem za kuhanje ili slatkim vrhnjem.

Na kraju posoliti i popapriti.

U posebnu posudu, kada voda zavrije, dodati njoke.

Kada se skuhaju, ocijediti ih i staviti na tanjur, a preko njih preliti umak.

Napomena: Ako radite domaće njoke sami, morate pripaziti da ih ne mijesite dugo kako bi bile mekane.

Juhu možete skuhati i na

brži način tako što u prokuhanu vodu stavite jušnu žlicu vegete.

Prilikom prigotovljavanja umaka, poželjno je koristiti bijeli papar.

Za prigotovljavanje je potrebno cca 60 minuta

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Pastrva

PASTRVA

3,98 eur/kg

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg

Špageti

Spaghetti 400 g

1,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Poriluk

Krumpir

1,00 eur/kg

Svinjsko meso

Potražujemo svježe svinjsko meso

0,13 eur/kom

Bučino ulje

Nagrađivano varaždinsko bučino ulje 0,50 l

12,00 eur/kom

Lignje

Domaće jadranske lignje

0,01 eur/kg

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Jabuke

EKO Jabuka Fuji

2,40 eur/kg

Masti životinjskog podrijetla

Guščja mast, 600g

20,00 eur/kom

Melem

Zlatna mast od 24 ljekovite biljke 100ml – BioProizvodi Varaždin.

20,00 eur/kom

Tanki rezanci za juhu

Jušni rezanci s mrkvom 400 g

1,00 eur/kom

Šljivovica

Rakija šljiva - 1L

13,00 eur/L

Tikvice

Tikvice

0,01 eur/kg