Njoke u povrtnom umaku

Recept za 4 osobe

Očišćeni poriluk i mrkvu narezati na tanke kolutiće. Papriku narezati na kockice.

Očistiti tikvicu, izdubiti je i narezati na ploške.

Na zagrijanoj masnoći dodati povrće. Dok je sve lagano na vatri dodati jednu jušnu žlicu maslaca.

Nakon nekoliko minuta postepeno dodavati juhu te je povremeno miješati.

Pirjati tako cca 20 minuta na na laganoj vatri.

Zgusnemo ga vrhnjem za kuhanje ili slatkim vrhnjem.

Na kraju posoliti i popapriti.

U posebnu posudu, kada voda zavrije, dodati njoke.

Kada se skuhaju, ocijediti ih i staviti na tanjur, a preko njih preliti umak.

Napomena: Ako radite domaće njoke sami, morate pripaziti da ih ne mijesite dugo kako bi bile mekane.

Juhu možete skuhati i na

brži način tako što u prokuhanu vodu stavite jušnu žlicu vegete.

Prilikom prigotovljavanja umaka, poželjno je koristiti bijeli papar.

Za prigotovljavanje je potrebno cca 60 minuta

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Tartufi

Crni sjeckani tartuf 90 g

21,25 eur/kom

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

Tikvice

Tikvice

0,01 eur/kg

Paprika

Crvena paprika

1,00 eur/kg

Maslinovo ulje

"Sapparis" ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75 lit

14,60 eur/kom

L jaja težine 63-73 g

Domaća jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Repa

Repa za kiseljenje

0,50 eur/kg

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

L jaja težine 63-73 g

Jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Jabuke

EKO Jabuka Gala

2,40 eur/kg

Cherry rajčica

Mini rajčice

1,00 eur/kg

Magareće mlijeko

Magareće mlijeko

25,00 eur/L

Grah

Suhi grah Trešnjevac

4,00 eur/kg

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg