Rižoto sa šparogama i špinatom

Oprane šparoge lomite na manje komade.

Vlaknasti dio šparoga slobdno bacite.

Špinat očistite i operite.

Mladi luk očistite i narežite na kolutiće.

Češnjak očistite i zgnječite.

Šparoge blanširajte u vodi najviše 5 minuta pa ih izvadite.

Uvodu od šparoga ubacite špinat na minutu pa ga izvadite a temeljac ne bacajte!

Mladi luk popržite na ulju i maslacu dok ne postane staklast.

Zatim dodajte češnjak.

Nakon par minuta ubacite rižu da se pirja.

Zalijte sve vinom par minuta nakon dodane riže.

Kada reduciramo alkohol počinjemo podlijevati temeljcem od šparoga i špinata.

Za 10 minuta dodamo šparoge, 5 minuta poslije špinat.

Na kraju dodamo maslac, parmezan, peršin te sol i papar.

Navedene količine su za 4 osobe!

Dobar tek!

*koristimo mladi luk!!

*solimo i paprimo po želji!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Kristalka

Salata kristal

1,30 eur/kg

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Kava

KAVA OD ŽIRA 100 g

7,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Maslinovo ulje

Premium ekstra djevičansko maslinovo ulje Kristofola - buža 0,50L

23,00 eur/kom

Krumpir

Mladi krumpir

1,20 eur/kg

Prirodni slatkiši

SMOKVENJAK kobasica 100 g

2,00 eur/kom

Njega lica

COLLAGEN CREAM 50 ml

27,00 eur/kom

Ostalo

ZAGORSKI MLINCI 500gr

1,99 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom