Rižoto sa šparogama i špinatom

Oprane šparoge lomite na manje komade.

Vlaknasti dio šparoga slobdno bacite.

Špinat očistite i operite.

Mladi luk očistite i narežite na kolutiće.

Češnjak očistite i zgnječite.

Šparoge blanširajte u vodi najviše 5 minuta pa ih izvadite.

Uvodu od šparoga ubacite špinat na minutu pa ga izvadite a temeljac ne bacajte!

Mladi luk popržite na ulju i maslacu dok ne postane staklast.

Zatim dodajte češnjak.

Nakon par minuta ubacite rižu da se pirja.

Zalijte sve vinom par minuta nakon dodane riže.

Kada reduciramo alkohol počinjemo podlijevati temeljcem od šparoga i špinata.

Za 10 minuta dodamo šparoge, 5 minuta poslije špinat.

Na kraju dodamo maslac, parmezan, peršin te sol i papar.

Navedene količine su za 4 osobe!

Dobar tek!

*koristimo mladi luk!!

*solimo i paprimo po želji!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Šljivovica

Rakija šljiva - 1L

13,00 eur/L

Poriluk

Krumpir

1,00 eur/kg

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje 0.5l

10,40 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg

Melem

Zlatna mast od 24 ljekovite biljke 100ml – BioProizvodi Varaždin.

20,00 eur/kom

Tikvice

Tikvice

0,01 eur/kg

Svinjsko meso

Potražujemo svježe svinjsko meso

0,13 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Pastrva

PASTRVA

3,98 eur/kg

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Masti životinjskog podrijetla

Guščja mast, 600g

20,00 eur/kom

Ostalo

Otkupljujem povrće

0,13 eur/kg

Ostalo

Kupujem juneći loj

0,66 eur/kg

Lignje

Domaće jadranske lignje

0,01 eur/kg

Bučino ulje

Nagrađivano varaždinsko bučino ulje 0,50 l

12,00 eur/kom