Rižoto sa šparogama i špinatom

Oprane šparoge lomite na manje komade.

Vlaknasti dio šparoga slobdno bacite.

Špinat očistite i operite.

Mladi luk očistite i narežite na kolutiće.

Češnjak očistite i zgnječite.

Šparoge blanširajte u vodi najviše 5 minuta pa ih izvadite.

Uvodu od šparoga ubacite špinat na minutu pa ga izvadite a temeljac ne bacajte!

Mladi luk popržite na ulju i maslacu dok ne postane staklast.

Zatim dodajte češnjak.

Nakon par minuta ubacite rižu da se pirja.

Zalijte sve vinom par minuta nakon dodane riže.

Kada reduciramo alkohol počinjemo podlijevati temeljcem od šparoga i špinata.

Za 10 minuta dodamo šparoge, 5 minuta poslije špinat.

Na kraju dodamo maslac, parmezan, peršin te sol i papar.

Navedene količine su za 4 osobe!

Dobar tek!

*koristimo mladi luk!!

*solimo i paprimo po želji!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Eko proizvodi

EKO BATAT - ljubičasti

3,00 eur/kg

Bučino ulje

Slavonsko bučino ulje

22,00 eur/L

Inćuni

Marinirani inćun - 370ml

8,50 eur/kom

Majčina dušica

Ukiseljeni Motar (Petrovac) - 720 ml

10,00 eur/kom

Bučino ulje

BUČINO ULJE hladno prešano (0,5l)

20,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Kava

Kava od žira

7,00 eur/kom

Tabasco

Ljuti chili umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Med s dodacima

IMUNO BOMBA 450 G

8,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Gin

Torpedo-51

37,16 eur/kom

Pršut

Pršut Ruža

12,50 eur/kg

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Istarska Bjelica 0,5 l

18,00 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Feta

Ovčji feta sir

10,00 eur/kom