Grah na toskanski

Recept za 4 osobe

Noć prije namočite bijeli i smeđi grah. Što ga duže natapate, manje će vremena biti potrebno za kuhanje.

Sutradan ga operite, ocijediti i stavite kuhati.

U vodu sa grahom stavite i nasjeckanu glavicu luka.

Luk sitno narezati, te ga staviti na vruću masnoću i pržiti ga dok ne porumeni cca. 10 minuta. Dodajte 3 režnja narezanog češnjaka, koncentrat od rajčice, svježe narezane rajčice, sitno naribanu mrkvu i prstohvat celerovog lišća.

Postepeno dodavajte juhu i kuhajte sve na laganoj vatri 25 minuta.

Dok se grah kuha, narežite kockice kruha te ih prepržite. Na kockice kruha namažite pesto genovese.

Kada tekućina ispari do pola, dodaje skuhani grah i kuhajte još nekih cca. 5 minuta.

Kada namirnice omekšaju, posolite i dodajte papra po želji.

Napomena: Ukoliko volite pikantniji okus za vrijeme kuhanja možete dodati lovorov list, a pred kraj majčinu dušicu i prstohvat origana.

Ukoliko nemate gotovu juhu, možete je napraviti tako da u prokuhanu vodu stavite 2 velike žlice vegete.

Umjesto kukuruznog kruha, možete koristiti bilo koji drugi kruh.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Istarska Bjelica 0,5 l

18,00 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Suhe smokve

Suhe smokve

2,65 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Majčina dušica

Ukiseljeni Motar (Petrovac) - 720 ml

10,00 eur/kom

Tabasco

Ljuti chili umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Gotovi proizvodi

Bijela tartufata 90 g

12,50 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Inćuni

Marinirani inćun - 370ml

8,50 eur/kom

Bučino ulje

Slavonsko bučino ulje

22,00 eur/L

Slatki likeri

Terranino

17,12 eur/L

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Bučino ulje

100% bučino ulje 0,5l

11,00 eur/kom