Punjene tikvice u salsi od rajčice

Luk, češnjak i rajčicu očistimo i sitno nakošemo.

Tikvice operemo, odrežemo krajeve, prerežemo ih na pola po dužini i izdubimo ih žlicom da dobijemo male kalupe.

Jaje razmutimo.

Sir naribamo.

Salsa:

Na ulju popržimo luk.

Kad bude staklast dodamo rajčicu, češnjak, sol, papar, peršin, i šećer.

Pirjamo dok se umak ne zgusne.

Nadjev:

Na ulju pržimo luk te dodamo mljeveno goveđe meso i češnjak.

Pirjamo oko pola sata povremeno zalijevajući vodom.

Pred kraj dodamo papar, peršin i jaje i dobro promiješamo.

Tikvice:

Polovice tikvica popunimo nadjevom te ih posujemo sirom.

Slažemo ih u nauljeni peh i pečemo oko 45 minuta na 150C.

Pečene tikvice zalijemo salsom od račice i poslužimo.

Ukrasiti možemo cvijetićima peršina i krajevima tikvica.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Proizvodi bez šećera

SMOKVENJAK kobasica 100 g

2,50 eur/kom

Ostalo

Otkupljujem povrće

0,13 eur/kg

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg

Ostalo

Kupujem juneći loj

0,66 eur/kg

Melem

Zlatna mast od 24 ljekovite biljke 100ml – BioProizvodi Varaždin.

20,00 eur/kom

Svinjsko meso

Potražujemo svježe svinjsko meso

0,13 eur/kom

Tikvice

Tikvice

0,01 eur/kg

Masti životinjskog podrijetla

Guščja mast, 600g

20,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Premium ekstra djevičansko maslinovo ulje Kristofola - buža 0,50L

23,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Poriluk

Krumpir

1,00 eur/kg

Bučino ulje

Nagrađivano varaždinsko bučino ulje 0,50 l

12,00 eur/kom

Jabuke

EKO Jabuka Fuji

2,40 eur/kg

Pastrva

PASTRVA

3,98 eur/kg