Naribamo sir i povrće nasjeckamo na komadiće (rajčice, masline, patlidžan..)
*Patlidžan preporučamo staviti u slanu vodu sa limunovim sokom da ne bi potamnio.
I. Faza
Kockice patlidžana osušimo na krpi te ih stavimo pržiti u tavu na dobro zagrijano maslinovo ulje dok ne omekšaju.
Kad omekani dodamo rajčice, masline, sjeckani svježi bosiljak, lovor, posolimo, popaprimo, promiješamo i pirjamo 10 minuta pa maknemo s vatre da se ohladi.
II. Faza
U lonac pomiješamo mlijeko, vrhnje za kuhanje, maslac, brašno, dobro izmiješamo sastojke i na srednjoj vatri kuhamo 10 minuta, pritom moramo stalno miješati , da umak zgusne i da ne zagori.
Zatim umiješamo umak od rajčice i postupno dodajemo, stalno miješajući, naribani sir. Tako ga kuhamo 6-7 minuta.
Umak je gotov i maknemo ga s vatre.
III. Faza
Dno vatrostalne posude polijemo umakom, preko njega složimo red tjestenine , po tjestenini rasporedimo sloj prženog povrća, posipamo ga parmezanom, prelijemo ponovno s malo umaka i ponavljamo postupak dok nam ne nestane sastojaka. Posljednji sloj prženog povrća posipamo parmezanom prelijemo umakom dodamo malo kadulje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200-220°C, 40-45 minuta.
Komentari
Dodaj komentarKomentiraj