Vegetarijanske lazanje

Naribamo sir i povrće nasjeckamo na komadiće (rajčice, masline, patlidžan..)

*Patlidžan preporučamo staviti u slanu vodu sa limunovim sokom da ne bi potamnio.

I. Faza

Kockice patlidžana osušimo na krpi te ih stavimo pržiti u tavu na dobro zagrijano maslinovo ulje dok ne omekšaju.

Kad omekani dodamo rajčice, masline, sjeckani svježi bosiljak, lovor, posolimo, popaprimo, promiješamo i pirjamo 10 minuta pa maknemo s vatre da se ohladi.

II. Faza

U lonac pomiješamo mlijeko, vrhnje za kuhanje, maslac, brašno, dobro izmiješamo sastojke i na srednjoj vatri kuhamo 10 minuta, pritom moramo stalno miješati , da umak zgusne i da ne zagori.

Zatim umiješamo umak od rajčice i postupno dodajemo, stalno miješajući, naribani sir. Tako ga kuhamo 6-7 minuta.

Umak je gotov i maknemo ga s vatre.

III. Faza

Dno vatrostalne posude polijemo umakom, preko njega složimo red tjestenine , po tjestenini rasporedimo sloj prženog povrća, posipamo ga parmezanom, prelijemo ponovno s malo umaka i ponavljamo postupak dok nam ne nestane sastojaka. Posljednji sloj prženog povrća posipamo parmezanom prelijemo umakom dodamo malo kadulje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200-220°C, 40-45 minuta.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Crna vina

Prtugizec 2020 1l

3,32 eur/kom

Eko proizvodi

EKO BATAT - ljubičasti

3,00 eur/kg

Sladila

SUKRALOZA U PRAHU 1kg

45,00 eur/kg

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Biljne kapsule

BILJKE ZA DIJABETES kapsule

35,00 eur/kom

Tabasco

Ljuti chili umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Bučino ulje

Slavonsko bučino ulje

22,00 eur/L

Inćuni

Marinirani inćun - 370ml

8,50 eur/kom

Pršut

Pršut Ruža

12,50 eur/kg

Kava

Kava od žira

7,00 eur/kom

Bučino ulje

BUČINO ULJE hladno prešano (0,5l)

20,00 eur/kom

Feta

Ovčji feta sir

10,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Dimljeni mesni proizvodi

Sušena pačja prsa "La Dame", 250g

10,00 eur/kom