Vege musaka

Za početak operemo i narežemo povrće.

Krumpir narežemo na tanje ploškice isto kao i rajčicu, papriku i patlidžan a luk narežemo na polumjesece.

U posudu nalijemo malo ulja i razmažemo te slažemo prvi sloj krumpira (pola količine) , na krumpir slažemo luk, na luk slažemo patlidžan i papriku te sve polijemo ukuhanom rajčicom.

Začinimo sa soli po želji i malo ulja i na taj sloj dodamo ostatak krumpira.

Umiješamo sojino vrhnje, ocat, sol i papar po želji te bosiljak i origano, sa tim umakom prelijemo gornji sloj krumpira.

Na kraju posipamo parmezan.

Pećnicu zagrijemo na 200 stupnjeva i pečemo pokriveno 15-20minuta. Nakon toga još 10minuta pečemo bez poklopca da dobijemo finu koricu.

Ukrasiti možemo listićima svježeg bosiljka.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Proizvodi bez šećera

SMOKVENJAK kobasica 100 g

2,50 eur/kom

Maslinovo ulje

Premium ekstra djevičansko maslinovo ulje Kristofola - buža 0,50L

23,00 eur/kom

Poriluk

Krumpir

1,00 eur/kg

Tikvice

Tikvice

0,01 eur/kg

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje 0.5l

10,40 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Bučino ulje

Nagrađivano varaždinsko bučino ulje 0,50 l

12,00 eur/kom

Ostalo

Kupujem juneći loj

0,66 eur/kg

Ostalo

Otkupljujem povrće

0,13 eur/kg

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Lignje

Domaće jadranske lignje

0,01 eur/kg

Jabuke

EKO Jabuka Fuji

2,40 eur/kg

Masti životinjskog podrijetla

Guščja mast, 600g

20,00 eur/kom

Pastrva

PASTRVA

3,98 eur/kg

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg