Njoki u salsi od rajčice

Priprema njoka:

Krumpire kuhamo u ljusci, tople ih oljštimo i zgnječimo.

Dodamo sol, žutanjke, brašno, malo muškatnog oraščića i umijesimo tvrdo tijesto.

Tijesto izvaljamo u duge deblje rezance (cca 1,5 cm) i narežemo ih na komade od oko 3 cm.

Njoke kuhamo u kipućoj slanoj vodi oko 5 minuta na laganoj vatri.

Izvadimo ih iz vode, ocijedimo ih i naslažemo u nauljeni pleh.

Kratko pečemo u pečnici.

Priprema salse:

Luk, češnjak i rajčicu očistimo i na sitno ih nakosamo.

Luk pirjamo na ulju i kad bude staklast dodamo rajčicu, češnjak, peršinov list, sol, papar i šećer.

Salsu pirjamo dok se ne zgusne te ju izlijemo po zapečenim njokima.

Na kraju posipati parmezanom i aranžirati peršinom i šniticama rajčice!

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Inćuni

Marinirani inćun - 370ml

8,50 eur/kom

Eko proizvodi

EKO BATAT - ljubičasti

3,00 eur/kg

Sladila

SUKRALOZA U PRAHU 1kg

45,00 eur/kg

Biljne kapsule

BILJKE ZA DIJABETES kapsule

35,00 eur/kom

Feta

Ovčji feta sir

10,00 eur/kom

CBD proizvodi

CBD KAPI (20%) 10ML - PUNI SPEKTAR

73,00 eur/kom

Prepeličja jaja

Ukiseljena (marinirana) prepeličja jaja

10,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Kozji sir

Polutvrdi kozji sir

20,00 eur/kg

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Med s dodacima

IMUNO BOMBA 450 G

8,00 eur/kom

Tabasco

Ljuti chili umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Majčina dušica

Ukiseljeni Motar (Petrovac) - 720 ml

10,00 eur/kom