Njoki u salsi od rajčice

Priprema njoka:

Krumpire kuhamo u ljusci, tople ih oljštimo i zgnječimo.

Dodamo sol, žutanjke, brašno, malo muškatnog oraščića i umijesimo tvrdo tijesto.

Tijesto izvaljamo u duge deblje rezance (cca 1,5 cm) i narežemo ih na komade od oko 3 cm.

Njoke kuhamo u kipućoj slanoj vodi oko 5 minuta na laganoj vatri.

Izvadimo ih iz vode, ocijedimo ih i naslažemo u nauljeni pleh.

Kratko pečemo u pečnici.

Priprema salse:

Luk, češnjak i rajčicu očistimo i na sitno ih nakosamo.

Luk pirjamo na ulju i kad bude staklast dodamo rajčicu, češnjak, peršinov list, sol, papar i šećer.

Salsu pirjamo dok se ne zgusne te ju izlijemo po zapečenim njokima.

Na kraju posipati parmezanom i aranžirati peršinom i šniticama rajčice!

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Gin

Bogowski vanila gin

32,00 eur/kom

Bučino ulje

BUČINO ULJE hladno prešano (0,5l)

20,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Crna vina

Prtugizec 2020 1l

3,32 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Dimljeni mesni proizvodi

Sušena pačja prsa "La Dame", 250g

10,00 eur/kom

Bučino ulje

Stopostotno bučino ulje 250 ml

8,00 eur/kom

Kava

KAVA OD ŽIRA 100 g

7,00 eur/kom

CBD proizvodi

CBD KAPI (20%) 10ML - PUNI SPEKTAR

73,00 eur/kom

Ostalo

Bamija-Rezana bamija Okra

200,00 eur/kom

Sladila

SUKRALOZA U PRAHU 1kg

45,00 eur/kg

Njega lica

COLLAGEN CREAM 50 ml

27,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Eko proizvodi

EKO BATAT - ljubičasti

3,00 eur/kg

Feta

Ovčji feta sir

10,00 eur/kom