Njoki u salsi od rajčice

Priprema njoka:

Krumpire kuhamo u ljusci, tople ih oljštimo i zgnječimo.

Dodamo sol, žutanjke, brašno, malo muškatnog oraščića i umijesimo tvrdo tijesto.

Tijesto izvaljamo u duge deblje rezance (cca 1,5 cm) i narežemo ih na komade od oko 3 cm.

Njoke kuhamo u kipućoj slanoj vodi oko 5 minuta na laganoj vatri.

Izvadimo ih iz vode, ocijedimo ih i naslažemo u nauljeni pleh.

Kratko pečemo u pečnici.

Priprema salse:

Luk, češnjak i rajčicu očistimo i na sitno ih nakosamo.

Luk pirjamo na ulju i kad bude staklast dodamo rajčicu, češnjak, peršinov list, sol, papar i šećer.

Salsu pirjamo dok se ne zgusne te ju izlijemo po zapečenim njokima.

Na kraju posipati parmezanom i aranžirati peršinom i šniticama rajčice!

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Tanki rezanci za juhu

Jušni rezanci s mrkvom 400 g

1,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg

Pastrva

PASTRVA

3,98 eur/kg

Bučino ulje

Nagrađivano varaždinsko bučino ulje 0,50 l

12,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Melem

Zlatna mast od 24 ljekovite biljke 100ml – BioProizvodi Varaždin.

20,00 eur/kom

Poklon paketi

Poklon paket Božić

28,00 eur/kom

Ostalo

Otkupljujem povrće

0,13 eur/kg

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje 0.5l

10,40 eur/kom

Proizvodi bez šećera

SMOKVENJAK kobasica 100 g

2,50 eur/kom

Jabuke

EKO Jabuka Fuji

2,40 eur/kg

Svinjsko meso

Potražujemo svježe svinjsko meso

0,13 eur/kom

Lignje

Domaće jadranske lignje

0,01 eur/kg

Tikvice

Tikvice

0,01 eur/kg

Ostalo

Kupujem juneći loj

0,66 eur/kg