Krpice sa zeljem

Sastojci:

300 g brašna

1 jaje

mali prstohvat soli

malo vode, oko 1 dl

1 glavica luka

1 mala glavica kupusa ili 1/2 veće

sol

papar

Priprema:

Prvo pripremite krpice - u brašno dodajte malo soli, promiješajte pa dodajte jaje i malo vode (količina ovisi i o tome kakvo je brašno i koliko je jaje ;)), umijeste tijesto a zatim ga pokrijte i neka tako malo odstoji.

Tijesto tanko razvaljajte i izrežite na manje kvadratiće, krpice. Kratko ih kuhajte u slanoj vodi i ocijedite.

Luk sitno nasjeckajte i na malo masnoće pirjajte oko 5 minuta.

Kupus očistite, maknite vanjske listove pa ga narežite na trakice, dodajte u posudu s lukom, posolite i obilnije popaprite. Pirjajte kupus oko 15 minuta na laganijoj vatri (ako je potrebno možete dodati malo vode ali i kupus će pustiti vlagu) miješajte i pazite da se ne primi za dno posude. Kupus se treba smekšati ali nemojte ga prekuhati.

Dodajte kupusu skuhane krpice, sve promiješajte i po želji još popaprite.

Dobar tek! :)

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Suhe smokve

Suhe smokve

2,65 eur/kom

Bučino ulje

Slavonsko bučino ulje

22,00 eur/L

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Bučino ulje

100% bučino ulje 0,5l

11,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Slatki likeri

Terranino

17,12 eur/L

Gotovi proizvodi

Bijela tartufata 90 g

12,50 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Istarska Bjelica 0,5 l

18,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Majčina dušica

Ukiseljeni Motar (Petrovac) - 720 ml

10,00 eur/kom

Tabasco

Ljuti chili umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Inćuni

Marinirani inćun - 370ml

8,50 eur/kom