Juha od potočarke

Za ovu juhu potrebno je:

4 mlada luka

2 češnja češnjaka

1 mladi krumpir

200 g potočarke

1 l vode

maslac

sol, papar

1 žličica kuruznog škroba/gustina (opcija)

kiselo ili slatko vrhnje

maslinovo ulje

Priprema:

Na malo ugrijanog ulja i maslaca dodati mladi luk narezan na kolutiće (i bijeli i zeleni dio), nakon 2-3 minute dodati protisnuti ili nasjeckani češnjak te krumpir narezan na malene kockice. Posoliti, popapriti i uliti malo vode, toliko da prekrije sastojke.

Kada krumpir malo smekša uliti ostatak vode i pojačati vatru.

Kada juha prokuha dodati 1-2 žilčice maslaca a kada se maslac otopi dodati i potočarku. Promiješati da potočarka povene, maknuti s vatre pa juhu izraditi štapnim mikserom.

Vratiti na laganu vatru i samo kratko prokuhati, a ako želite gušću juhu možete dodati gustin pomiješan s malo vode i kuhati još minutu-dvije.

Poslužiti s kiselim ili slatkim vrhnjem.

Dobar tek!

COOKam i guštam

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Kava

Kava od žira

7,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75l

21,00 eur/kom

Crna vina

Prtugizec 2020 1l

3,32 eur/kom

Prepeličja jaja

Ukiseljena (marinirana) prepeličja jaja

10,00 eur/kom

Gin

Torpedo-51

37,16 eur/kom

Pršut

Pršut Ruža

12,50 eur/kg

Dimljeni mesni proizvodi

Sušena pačja prsa "La Dame", 250g

10,00 eur/kom

Bučino ulje

BUČINO ULJE hladno prešano (0,5l)

20,00 eur/kom

Tabasco

Ljuti chili umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Kozji sir

Polutvrdi kozji sir

20,00 eur/kg

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Bučino ulje

Slavonsko bučino ulje

22,00 eur/L

Biska

Rakija Biska 0,70 l

24,00 eur/kom

Sladila

SUKRALOZA U PRAHU 1kg

45,00 eur/kg