Prisiljeno zelje

Ovo mi je među dražim jelima na žlicu, pripremam ga u svim sezonama, pa i s mladim kupusom (tada samo kraće kuham). Netko ga pravi gušće, bez dodatka vode, kao prilog a ne samostalno/glavno jelo, ali ja oduvijek ovako jušnije :).

Uz kupus može i meso (uz kupus, ne u kupusu), najčešće su to onda faširke ili zimi naša domaća pečena kobasa, ali, što se mene tiče, meso nije obavezno.

Sastojci:

2-3 glavice luka (ovisno o veličini)

1 glavica kupusa (oko 1 kg)

1 l pasirane rajčice, domaće

1 l vode

1 žlica brašna

sol

Priprema:

Luk sitno nasjeckati, kupus očistiti (maknuti vanjske listove) i narezati na uže trakice.

Na malo masnoće popržiti luk, malo ga posoliti, nakon 5 minuta dodati narezani kupus, posoliti i pirjati, uz povremeno miješanje, 10-15 minuta.

Kada kupus malo omekša (i povene) dodati žlicu brašna i dobro promiješati.

Dodati paradajz i hladnu vodu pa kuhati oko 30 minuta. Kupus treba biti mekan ali nemojte ga prekuhati.

Po želji, možete jelo na kraju malo zaljutiti svježom papričicom, sušenim peperončinom ili mljevenom ljutom paprikom.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75l

21,00 eur/kom

Njega lica

COLLAGEN CREAM 50 ml

27,00 eur/kom

Gin

Bogowski vanila gin

32,00 eur/kom

Crna vina

Prtugizec 2020 1l

3,32 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Gin

Torpedo-51

37,16 eur/kom

Bučino ulje

BUČINO ULJE hladno prešano (0,5l)

20,00 eur/kom

Kava

KAVA OD ŽIRA 100 g

7,00 eur/kom

Biljne kapsule

BILJKE ZA DIJABETES kapsule

35,00 eur/kom

Pršut

Pršut Ruža

12,50 eur/kg

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Ostalo

Bamija-Rezana bamija Okra

200,00 eur/kom

Feta

Ovčji feta sir

10,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Eko proizvodi

EKO BATAT - ljubičasti

3,00 eur/kg