Prisiljeno zelje

Ovo mi je među dražim jelima na žlicu, pripremam ga u svim sezonama, pa i s mladim kupusom (tada samo kraće kuham). Netko ga pravi gušće, bez dodatka vode, kao prilog a ne samostalno/glavno jelo, ali ja oduvijek ovako jušnije :).

Uz kupus može i meso (uz kupus, ne u kupusu), najčešće su to onda faširke ili zimi naša domaća pečena kobasa, ali, što se mene tiče, meso nije obavezno.

Sastojci:

2-3 glavice luka (ovisno o veličini)

1 glavica kupusa (oko 1 kg)

1 l pasirane rajčice, domaće

1 l vode

1 žlica brašna

sol

Priprema:

Luk sitno nasjeckati, kupus očistiti (maknuti vanjske listove) i narezati na uže trakice.

Na malo masnoće popržiti luk, malo ga posoliti, nakon 5 minuta dodati narezani kupus, posoliti i pirjati, uz povremeno miješanje, 10-15 minuta.

Kada kupus malo omekša (i povene) dodati žlicu brašna i dobro promiješati.

Dodati paradajz i hladnu vodu pa kuhati oko 30 minuta. Kupus treba biti mekan ali nemojte ga prekuhati.

Po želji, možete jelo na kraju malo zaljutiti svježom papričicom, sušenim peperončinom ili mljevenom ljutom paprikom.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Cherry rajčica

Mini rajčice

1,00 eur/kg

CBD proizvodi

CBD Med

22,00 eur/kom

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

Tabasco

Ljuti umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Jabuke

EKO Jabuka Gala

2,40 eur/kg

Magareće mlijeko

Magareće mlijeko

25,00 eur/L

Tikvice

Tikvice

0,01 eur/kg

Repa

Repa za kiseljenje

0,50 eur/kg

L jaja težine 63-73 g

Jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Slanina

Domaća slanina

0,13 eur/kg

Pirovo brašno

Pirovo brašno

2,00 eur/kg

Grah

Suhi grah Trešnjevac

4,00 eur/kg

Meso peradi

Potražujemo EKO pačje i pureće meso

7,96 eur/kg