Prisiljeno zelje

Ovo mi je među dražim jelima na žlicu, pripremam ga u svim sezonama, pa i s mladim kupusom (tada samo kraće kuham). Netko ga pravi gušće, bez dodatka vode, kao prilog a ne samostalno/glavno jelo, ali ja oduvijek ovako jušnije :).

Uz kupus može i meso (uz kupus, ne u kupusu), najčešće su to onda faširke ili zimi naša domaća pečena kobasa, ali, što se mene tiče, meso nije obavezno.

Sastojci:

2-3 glavice luka (ovisno o veličini)

1 glavica kupusa (oko 1 kg)

1 l pasirane rajčice, domaće

1 l vode

1 žlica brašna

sol

Priprema:

Luk sitno nasjeckati, kupus očistiti (maknuti vanjske listove) i narezati na uže trakice.

Na malo masnoće popržiti luk, malo ga posoliti, nakon 5 minuta dodati narezani kupus, posoliti i pirjati, uz povremeno miješanje, 10-15 minuta.

Kada kupus malo omekša (i povene) dodati žlicu brašna i dobro promiješati.

Dodati paradajz i hladnu vodu pa kuhati oko 30 minuta. Kupus treba biti mekan ali nemojte ga prekuhati.

Po želji, možete jelo na kraju malo zaljutiti svježom papričicom, sušenim peperončinom ili mljevenom ljutom paprikom.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg

Tikvice

Tikvice

0,01 eur/kg

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Prirodni slatkiši

SMOKVENJAK kobasica 100 g

2,00 eur/kom

Ostalo

Kupujem juneći loj

0,66 eur/kg

Melem

Zlatna mast od 24 ljekovite biljke 100ml – BioProizvodi Varaždin.

20,00 eur/kom

Ostalo

Otkupljujem povrće

0,13 eur/kg

Masti životinjskog podrijetla

Guščja mast, 600g

20,00 eur/kom

Ostalo

Potražnja mesa, sira, voća i povrća..

0,13 eur/kg

Pastrva

PASTRVA

3,98 eur/kg

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Šljivovica

Rakija šljiva - 1L

13,00 eur/L

Bučino ulje

Nagrađivano varaždinsko bučino ulje 0,50 l

12,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Premium ekstra djevičansko maslinovo ulje Kristofola - buža 0,50L

23,00 eur/kom

Lignje

Domaće jadranske lignje

0,01 eur/kg