250 g prosa
6 dl voda
1-2 žlice mješavine začina
2 mala luka
4 srednje mrkve
1 mali patlidžan
1 srednja zelena tikvica
100 g šampinjona
1 žličica curryja
sol
vezica peršina
ulje
Zakuhajte vodu i dodajte mješavinu začina, sol i
proso.
Kuhajte 5 minuta, isključite vatru i ostavite da
odstoji 10-15 minuta.
Luk sitno nasjeckajte.
Mrkvu narežite na kolutiće, patlidžane i tikvice
na kockice, a šampinjone na listiće.
Sve sastojke pirjajte na malo ulja u vlastitom
soku, da omekšaju.
Izmiješajte s kuhanim prosom i dodajte
nasjeckani peršin.
Zapecite u nauljenoj tavi oko 15 minuta na
umjerenoj vatri.
*Umjesto prosa može se koristiti riža ili heljda.
http://www.spremi-klopu.com/veganski-recepti
Komentari
Dodaj komentarKomentiraj